skip to Main Content

Helpt relatietherapie?

Kan relatietherapie of relatiecoaching ongelukkige paren helpen!

Kan relatietherapie echt ten goede komen aan ongelukkige stellen. Of is het slechts een romantisch idee? Het idee is dat jullie twee je relatie problemen wel zullen oplossen… als een wijze, professionele derde partij maar enkele communicatiespelregels zou kunnen opstellen en goede begeleiding zou kunnen bieden! Hoewel relatietherapie geen magische oplossing is, zijn die paren die het proces van relatietherapie samen doorlopen vaak succesvol in het nieuw leven inblazen van dat hun relatie.

helpt relatietherapie

Wat is relatietherapie? Kan relatietherapie u helpen?

Tenzij je over de middelen beschikt om zaken als te veel ruzie, uit elkaar groeien of stress van je werk op de juiste manier aan te pakken, kunnen deze problemen (en vele andere) overweldigend zijn. Relatietherapie is bedoeld om jou en je partner het gedrag te laten ontwikkelen en de tools te geven om succesvol met elkaar te communiceren en door deze uitdagingen te navigeren.

Hoe moet je je auto / relatie onderhouden?

Wat moet je kunnen en weten om een auto te onderhouden en te repareren? Volgens ons heb je 3 soorten deskundigheid nodig om je relatie te onderhouden.

1.(Relatie)probleem omschrijven

De eerste is het goed (neutraal, feitelijk, volledig) kunnen omschrijven van het probleem. Want afhankelijk van de volledigheid en juistheid daarvan, kun je meer of minder succesvol de volgende stap maken in het oplossen van het probleem.

2.Oorzaak kunnen vinden

Op basis van de probleemomschrijving kan vervolgens op zoek gegaan worden naar de meest vermoedelijke oorza(a)k(en).

Specialistische kennis en vaardigheid voor auto relatie onderhoud

De kans dat je de specialistische kennis bezit om de auto goed te onderhouden (met name als je een na 2010 gebouwde auto hebt) is vrij klein. Of je beroep moet automonteur zijn of iets waar dezelfde kennis voor nodig is. Bijvoorbeeld een gepassioneerd hobbyist.

3. Oplossen van het probleem

De derde soort deskundigheid is het kunnen oplossen van het probleem. In het geval van het rare geluid onder de motorkap moet je om te beginnen bijvoorbeeld al weten hoe je de motorkap moet openmaken. En wellicht heb je daarna nog kennis nodig over de werking, opbouw van de motor en de samenstellende delen.

Er is dus flink wat kennis en deskundigheid nodig voor auto relatie onderhoud.

Onze relatie doet (weer) raar! Wat nu?

Heeft je auto last van problemen? Stel jezelf dan altijd deze vragen voor relatie onderhouden.

Hoeveel wil ik investeren in onderhoud?

Als je aan een auto begint begin je tegelijkertijd aan het beantwoorden van de vraag ”hoeveel tijd en geld wil ik besteden aan het goed laten functioneren van mijn auto?”. Want alleen de auto die niet gebruikt wordt en ergens gratis in een vochtvrije ruimte is gestald waar de “natuur elementen” geen rol spelen, vraagt geen investering.

investeren in je relatie

Doe het zelf relatie onderhouden of hulp inschakelen?

Als je je auto wilt repareren of onderhouden, heb je de optie om dat zelf te doen! Of de hulp van een vakbekwame garage in te roepen. Dat laatste moet je vooral doen als je niet over de vereiste tijd, deskundigheid en/of vaardigheid beschikt. Doe je dat namelijk niet dan loop je het risico dat je het probleem vergroot. Hierdoor worden de uiteindelijke reparatiekosten hoger of wordt reparatie onmogelijk gemaakt.

Je relatie is als een auto!

Wat voor het gebruik van je auto geldt, geldt in dezelfde mate voor je relatie. Hoe beter de relatie onderhouden wordt, hoe kleiner de kans op ernstige relatieproblemen. Relatieproblemen die je vervolgens zelf alleen nog maar kunt oplossen als je daarvoor de juiste set van kennis, vaardigheden en wilskracht bezit.

De ervaring leert dat zo’n 30% van samenlevend Nederland in de situatie terecht kwam waarbij ze achteraf moesten vaststellen dat het hen daaraan ontbrak. Met als gevolg einde van de relatie, hoge relatie ontbindingskosten en emotionele schade.

relatie onderhoud als bij een auto

Schaam je niet om hulp te zoeken bij relatie onderhoud

Relatieproblemen oplossen zat niet in mijn opvoeding en ook niet in mijn “pakket”! Erkennen dat je een relatieprobleem hebt en dat je in je opvoeding, opleiding of vorige relatie niet voldoende hebt geleerd om het op te lossen, brengt je dichter in plaats van verder van de oplossing af. En dus ook dichter bij je partner.

relatieproblemen en schaamte

Zet de eerste stap voor liefdesrelatie onderhoud

Heb jij een auto of relatie met mankementen? Wacht dan niet totdat de auto helemaal ophoudt met rijden en kies op tijd voor professionele hulp bij relatie onderhouden. Doe onze gratis relatietest of neem contact op met Relatievakantie.com voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij zijn bereikbaar 16 uur per dag, 7 dagen per week via telefoon +31(0)611140465 en email info@relatievakantie.com. Je kunt ook ons contactformulier invullen en wij reageren zo snel mogelijk op je vragen.

Back To Top