skip to Main Content

Over Ons

 • Al meer dan 900 stellen geholpen
 • Gratis adviesgesprek
 • Resultaat binnen 72 uur
 • Liefde therapie | Online of Bij je "Thuis"
Print Friendly, PDF & Email

Relatiecoach / relatietherapeut

Op deze pagina stellen we ons aan je voor. We zijn een hecht team. We spreken iedere cliënt dagelijks, zodat er optimale begeleiding en continuïteit gewaarborgd blijft gedurende en na de sessies. Werken al meer dan 10 jaar samen. Voor ons telt in eerste plaats het resultaat. En het resultaat moet zijn dat je na een relatie intensive met één van ons denkt ” dit hadden we veel eerder moeten doen”. Maar ook dat wij zien dat jullie elkaar weer aankijken en vasthouden op een liefdevolle manier. We kijken niet op een uurtje als het nodig is om dat te bereiken.

Ons team

Ingo Gravenberch

relatiecoach

3-dagen, 2 sessies per dag van 3 -4 uur vraagt veel van mijn cliënten. Maar ik kan enorm genieten van het moment dat ik
’s-avonds een whatsapp krijg met een tekst als ”het gaat best goed. We gaan nog even Den Bosch verkennen!” En dat na een dag van zeer hard werken voor iedereen. Intensief observeren, vragen stellen, luisteren, ingrijpen, uitleggen en voordoen. En soms ook een tranendalletje, flinke ruzie of “een ik ben er helemaal klaar mee”.

Elizabeth Schot

relatiecoach

Gedurende een paar dagen ben je zeer betrokken; vanaf het ontbijt tot en met een dag-afsluiter op een terrasje. Maar steeds blijft het vizier gericht op vandaag en morgen. Dat valt niet altijd mee voor ze, want er is zoveel gebeurd dat pijn gedaan heeft. Dat moet eerst “openbaar bespreekbaar worden”. En “sorry´s uitgesproken zijn”. Als ze dan op de vertrekdag me een hartelijke afscheidszoen geven heb ik mijn “ yippie, gelukt” moment

Rob Slotman

relatiecoach

Het beste wat je in zo’n sessie kan gebeuren is dat er een knallende ruzie zich voor je ogen afspeelt. Op de 2e dag. Terwijl je de eerste dag eindeloos geoefend hebt met “ hoe te communiceren in een conflict situatie” . Dan zie je het conflict als het ware “geboren” worden. En dan ineens roept er één “ time out”. En lossen ze het op. Dan ben ik zo trots op ze!

De relatiecoach en relatietherapeut van Relatievakantie is ruim tien jaar werkzaam op het gebied van relatiecoaching en / of gedragstraining en is opgeleid tot psycholoog of communicatietrainer. Om onze klanten zo snel mogelijk continu te kunnen herstarten, zijn wij continu bezig om ons vakmanschap up-to-date te houden. Door het trainen en bijwonen van conferenties en seminars over ons vakgebied. Bovendien zijn we allemaal auteurs. We schrijven artikelen en boeken over de (liefdes) relatie en verzorgen wekelijks relatie webinars.

Doe de relatietest!

* Binnen 8 uur gratis relatieadvies

Je bent geen patiënt maar cliënt

Bij ons ga je niet in therapie! We stellen geen diagnose. Je bent geen patiënt. Nee, voor ons zijn jullie 2 mensen die nog onvoldoende goed kunnen communiceren en daardoor van elkaar vervreemd en onthecht geraakt zijn. Twee personen die moeilijk een compromis weten te bereiken over belangrijke onderwerpen. Dus nog iets te leren en af te leren hebben.

Mis vaardigheid om te zeggen wat ik denk

We worden op heel veel voorbereid. Door onze ouders, de familie, school en je sociale omgeving. Maar hoe je je relatie onderhoudt? Hoe maar! Dat word je geacht gewoon te kunnen. Geen wonder dat 1 op de 4 liefderelaties spaak loopt. Wat is die vaardigheid. Eigenlijk komt het er op neer dat je zegt wat je denkt!! Dat is wat we je te bieden hebben. Een zo veilige relatie laten ontwikkelen dat je dat kunt.

De relatieproblemen beu?

De Relatiecoach en relatietherapeut blijft zolang vragen stellen tot het voor jou en/of je partner duidelijk wordt:

 • Wat voor jullie beiden het belangrijkste in jullie relatie is (wat moet bereikt worden?)
 • Welk(e):
  – gedrag van de ander het meeste ´emotionele schade´ veroorzaakte en veroorzaakt
  – aspect in jullie stijl van communiceren ontbreekt danwel zou moeten ontbreken
  – vorm van onderhandelen is van toepassing (wie heeft de macht; win-win of win-loose)
  – rollen heb je (partner/ echtgenoot van, dochter/zoon van; moeder/vader van, etc.) ; en hoeveel tijd besteed je aan iedere rol?
  – welke rollen zijn nu en welke in de toekomst belangrijk voor je?
  – hoe tevreden ben jij over die rolinvulling? (relatieproblemen zijn niet zelden gelinked aan de andere rollen die je hebt)

Je gedrag uit het verleden en geschiedenis, maar vooral in je toekomst telt mee!

We zijn geïnteresseerd in je persoonlijk geschiedenis en vorming maar vooral in je vermogen en bereidwilligheid om je toekomst zo in te richten dat je welzijn en geluk van je zelf en je partner optimaal zijn. En daarvoor leggen we samen de basis. In minder dan 5 dagen.

 De Relatiecoach en relatietherapeut : geeft vertrouwen en veiligheid

Pas als je vertrouwen stelt in de ander, ben je bereidt om op bovenstaande vragen antwoord te geven. Dat geldt zowel naar je partner toe als naar je coach/ trainer. Met je relatietherapeut heb je een veel minder ´historie´ dan met je partner. Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Toch zal de de relatietherapeut van Relatievakantie er voor kunnen zorgen dat dit vertrouwen in hem of haar er zal zijn door:

 • niet te oordelen over jouw drijfveren om zaken wel of niet te doen (hij laat dat over aan je partner)
 • balans aan te brengen in de onderlinge machtsverhouding waardoor ieder van jullie zoveel mogelijk -zonder invloed van de ander- in vrijheid de bovenstaande vragen kan beantwoorden
 • de partner die tijdens de workshop ´emotionele schade´ veroorzaakt , te laten zien dat dit gebeurd is; hoe dat ontstond . Er voor zal zorgdragen dat dit zich niet herhaalt.

 De Relatiecoach en relatietherapeut: geeft structuur en hulpmiddelen om

 • de communicatie tussen jullie te optimaliseren
 • de machtsverhouding tussen jullie juist te maken
 • de verhouding tussen de doelen die jullie stellen en de daaraan te besteden tijd juist te maken
 • te voorkomen dat je terugvalt in oud gedrag

De Relatiecoach en relatietherapeut: zorgt en verzorgt

Als je ernstige relatieproblemen hebt, gedurende langere tijd, kan dat leiden tot stress. Stress leidt tot allerlei lichamelijke en geestelijk vermoeidheid. Het is van groot belang dat jullie daarom leren:

 • die stress te herkennen
 • activiteiten te ondernemen die stress verlagend werken (uiteraard is verbetering van de relatie de meest effectieve)
 • plezier te hebben

De EFT relatietherapeut is er tijdens de Relatievakantie voor om zeker te stellen dat dit daadwerkelijk gebeurt.

Relatiecoach en relatietherapeut: na-en bijscholing

Allen nemen deel aan de na- en bijscholing georganiseerd door o.m. de onderstaande beroepsorganisaties. Dit garandeert dat zij in het vakgebied van de relatietherapie steeds bij de tijd blijven en vakbekwaam zijn.

Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie

De NVRG heeft een aantal secties voor en door leden. Deze secties richten zich op een bepaald thema binnen de systeemtherapie en organiseren nascholing voor hun leden.

Relatiecoach en relatietherapeut: het Centre for Behaviour Change  

Het Center for Behavior Change van de Universiteit van Londen, de UCL, is een uniek initiatief dat de breedte en diepte van de academische expertise in gedragsverandering bij de UCL benut om belangrijke uitdagingen voor de samenleving aan te pakken. We zien dat gedragsverandering  steeds meer wordt erkend als centraal in menselijk welzijn, sociale cohesie en duurzaamheid. Gedragsverandering is een uitdagend en complex proces, waarbij theorieën, methoden en bewijzen van veel academische disciplines vereist zijn

relatietherapie-gedragsverandering-150x150

Relatiecoach en relatietherapeut: de vereniging voor Mindfullness

Mindfulness gaat over meer aanwezig zijn bij je ervaring van dit moment. Het gaat over aandacht hebben voor wat er nu is. In de definitie van mindfulness worden drie aspecten van deze aandacht benoemd die van belang zijn:

 • de aandacht is gericht
 • in het hier-en-nu en
 • niet (ver)oordelend

mindfullness-en-relatietherapie

Print Friendly, PDF & Email

  Contact opnemen

  Wil je een kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

  * Verplichte velden  Back To Top