skip to Main Content

Over Ons

 • Al meer dan 900 stellen geholpen
 • Gratis adviesgesprek
 • Resultaat binnen 72 uur
 • Liefde therapie | Online of Bij je "Thuis"
Print Friendly, PDF & Email

Relatieprobleem oplossers

Relatiecoaches? Is dat wat anders dan relatietherapeuten?

Op deze pagina stellen we ons team van relatieprobleem oplossers aan je voor. Dat is nog niet zo eenvoudig want er is geen echt alternatief voor een live of online kennismakingsgesprek. Maar net als in de advocatuur  kennen wij een “toga tarief(Tarief Oriënterend Gesprek Advocaat). U heeft dan een uur de tijd om uw probleem aan ons voor te leggen en afhankelijk van uw en ons oordeel, kunt u zelf beslissen of u voor samenwerking met ons kiest. Voor dit via videobellen of telefonisch oriëntatiegesprek brengen wij geen kosten in rekening.

Professioneel

We zijn een hecht resultaatgericht professioneel team. Naast onze beroepsmatige vorming, heeft een ieder van ons ook waardevolle ervaring opgedaan op het gebied van het snel maar wel structureel oplossen van relatieproblemen.

1+1=3

De meeste relatietherapeuten werken alleen. Vanuit hun kantoor, waar ze hun cliënten ontvangen. Wij niet. Wij hebben geen kantoor.

Wij kiezen ervoor om in teamverband (maatschap) te werken omdat je daardoor “scherp” blijft. Er is continuïteit is voor onze cliënten ingeval van nascholing, ziekte of ander ongeplande meerdaagse afwezigheid. Ook zijn onze wachtlijsten daardoor korter. Uiteraard heb je tijdens je relatie intensive sessies alleen te maken met 1 van ons.

Continuïteit

We spreken iedere cliënt met elkaar dagelijks door, zodat er optimale begeleiding en continuïteit gewaarborgd blijft gedurende en na de sessies. Van alle sessies wordt een kort verslag gemaakt en aan het eind van een relatie intensive maken we een eindverslag. Daarin geven we je ook het programma voor de eerste 3 maanden(waaraan u zelf uiteraard ook heeft bijgedragen).

Intensief

Een relatieprobleem heeft als oorzaak gedrag. Van één of beide partners. Gedrag dat niet voldoet aan de verwachting van jezelf of van je partner.

Meestal is er al langere tijd sprake van dat gedrag. Verandering van gedrag kan wat ons betreft alleen als je daar gedurende een korte tijd zeer intensief mee aan de slag gaat. Vandaar dat wij-uitzonderingen daargelaten- uitsluitend werken in de vorm van meerdaagse sessies. Bij je “thuis”. Zodat inspanning en ontspanning elkaar kunnen versterken.

Alle relatievormen

We zijn er voor stellen van alle samenstellingen, gezindten, nationaliteiten en seksuele geaardheid. In en buiten Nederland (we spreken Nederlands, Engels, Spaans en Duits).

Géén therapie

We noemen ons zelf bij voorkeur geen therapeut omdat daar o.i. teveel de betekenis aan gekoppeld is van “heling en genezing”. Terwijl wij van mening zijn dat een relatieprobleem uitsluitend een oplossing behoeft waarin het aanleren van nieuw goed relatiegedrag en afleren van ondoelmatig relatiegedrag de kern is. We geven daarom de voorkeur aan de titel van relatiecoach en gedragstrainer. Of nog beter relatieprobleem-oplosser.

Géén speurtocht naar je verleden

We gaan ook niet in je verleden neuzen of pogen je persoonlijkheid te doorgronden of erger te veranderen. Wat we wel bereiken zullen is dat -als dat nodig zou zijn-jullie elkaar zoveel vertrouwen dat je elkaar inzicht geeft in elkaars drijfveren (waarom gedraag je je zo?) door iedere vraag die je aan de ander hebt te beantwoorden. Een antwoord dat de waarheid bevat en op tijd komt.

 

 

.

Ons team

Ingo Gravenberch

3-dagen, 2 sessies per dag van 3 -4 uur vraagt veel van mijn cliënten. Maar ik kan enorm genieten van het moment dat ik
’s-avonds een whatsapp krijg met een tekst als ”het gaat best goed. We gaan nog even Den Bosch verkennen!”

Professionele vorming

 • trainer Mindfulness Radboud Centrum voor Mindfulness
 • de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam;
 • de SIOO-universiteit Utrecht; veranderingskunde
 • de AVANS hogeschool Breda; bsc bestuurskunde

Elizabeth Schot

Die paar dagen ben je zeer betrokken; vanaf het ontbijt tot en met een dag-afsluiter op een terrasje. Maar steeds blijft het vizier gericht op vandaag en morgen. Als ze dan op de vertrekdag me een hartelijke afscheidszoen geven heb ik mijn “ yippie, gelukt” moment

Professionele vorming

 • Phoenix Opleidingen (Relatietherapie/Systemisch Werken).
 • Gecertificeerd EFT therapeut
 • Universiteit Neyenrode (Talent Management Masterclassess)
 • NCOI (Post Bachelor Coaching en begeleiding)

Laura Smith

Een knallende ruzie speelt zich voor je ogen af. Op de 2e dag. Terwijl je de eerste dag eindeloos geoefend hebt met “ hoe te communiceren in een conflict situatie” . Dan zie je het conflict als het ware “geboren” worden. En dan ineens roept er één “ time out”. En lossen ze het op.

Professionele vorming

 • GZ-psycholoog
 • Gecertificeerd EFT therapeut
 • trainer Mindfulness Radboud Centrum voor Mindfulness
 • lector aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Ieder van ons is ruim tien jaar werkzaam op het gebied van relatiecoaching en / of gedrags en-communicatietraining. Om onze klanten zo snel mogelijk continu te kunnen herstarten, zijn wij continu bezig om ons vakmanschap up-to-date te houden. Door het trainen en bijwonen van conferenties en seminars over ons vakgebied. Bovendien zijn we allemaal auteurs. We schrijven artikelen en boeken over de (liefdes) relatie en verzorgen wekelijks relatie webinars.

Resultaat

Voor ons telt in eerste plaats het resultaat. En het resultaat moet zijn dat je na een relatie intensive met één van ons denkt ” dit hadden we veel eerder moeten doen”. Maar ook dat wij zien dat jullie elkaar weer aankijken en vasthouden op een liefdevolle manier. We kijken niet op een uurtje als het nodig is om dat te bereiken.

Wat vinden onze cliënten?

We zijn niet van het type dat zichzelf op de borst klopt over de eigen prestaties. We verwijzen liever naar wat onze cliënten over ons zeggen (sinds 2009 meer dan 900 stellen weer van elkaar laten houden).

40% van onze cliënten zijn naar ons doorverwezen door andere cliënten. 15% van onze cliënten heeft eerder de consult relatietherapie geprobeerd (1 uur per week op bezoek bij een relatietherapeut gedurende gemiddeld 6 weken). Lees de ervaringen van cliënten

Sociale media

Cliënten vragen ons soms “waarom zijn jullie zo goed als onzichtbaar (we hebben een Facebook pagina!) op de sociale media”. Het antwoord is “geen prioriteit”. Wij geven er de voorkeur aan onze tijd te investeren in het schrijven van artikelen waar onze clienten en stellen met relatieproblemen iets aan hebben, nascholing en natuurlijk het werken met cliënten.

Doe de relatietest!

* Binnen 8 uur gratis relatieadvies

Verbeter je relatie tijdens een relatieweekend

Je bent geen patiënt maar cliënt

Bij ons ga je niet in therapie! We stellen geen diagnose. Je bent geen patiënt. Nee, voor ons zijn jullie 2 mensen die nog onvoldoende goed kunnen communiceren en daardoor van elkaar vervreemd en onthecht geraakt zijn. Twee personen die moeilijk een compromis weten te bereiken over belangrijke onderwerpen. Dus nog iets te leren en af te leren hebben.

Mis vaardigheid om te zeggen wat ik denk

We worden op heel veel voorbereid. Door onze ouders, de familie, school en je sociale omgeving. Maar hoe je je relatie onderhoudt? Hoe maar! Dat word je geacht gewoon te kunnen. Geen wonder dat 1 op de 4 liefderelaties spaak loopt. Wat is die vaardigheid. Eigenlijk komt het er op neer dat je zegt wat je denkt!! Dat is wat we je te bieden hebben. Een zo veilige relatie laten ontwikkelen dat je dat kunt.

De relatieproblemen beu?

De Relatiecoach en relatietherapeut blijft zolang vragen stellen tot het voor jou en/of je partner duidelijk wordt:

 • Wat voor jullie beiden het belangrijkste in jullie relatie is (wat moet bereikt worden?)
 • Welk(e):
  – gedrag van de ander het meeste ´emotionele schade´ veroorzaakte en veroorzaakt
  – aspect in jullie stijl van communiceren ontbreekt danwel zou moeten ontbreken
  – vorm van onderhandelen is van toepassing (wie heeft de macht; win-win of win-loose)
  – rollen heb je (partner/ echtgenoot van, dochter/zoon van; moeder/vader van, etc.) ; en hoeveel tijd besteed je aan iedere rol?
  – welke rollen zijn nu en welke in de toekomst belangrijk voor je?
  – hoe tevreden ben jij over die rolinvulling? (relatieproblemen zijn niet zelden gelinked aan de andere rollen die je hebt)

Je gedrag uit het verleden en geschiedenis, maar vooral in je toekomst telt!

We zijn niet zozeer geïnteresseerd in je persoonlijk geschiedenis en – vorming maar vooral in je vermogen en bereidwilligheid om je toekomst zo in te richten dat je welzijn en geluk van je zelf en je partner optimaal zijn. En daarvoor leggen we samen de basis. In minder dan 5 dagen.

 De Relatiecoach en relatietherapeut : geeft vertrouwen en veiligheid

Pas als je vertrouwen stelt in de ander, ben je bereidt om op bovenstaande vragen antwoord te geven. Dat geldt zowel naar je partner toe als naar je coach/ trainer. Met je relatietherapeut heb je een veel minder ´historie´ dan met je partner. Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Toch zal de de relatietherapeut van Relatievakantie er voor kunnen zorgen dat dit vertrouwen in hem of haar er zal zijn door:

 • niet te oordelen over jouw drijfveren om zaken wel of niet te doen (hij laat dat over aan je partner)
 • balans aan te brengen in de onderlinge machtsverhouding waardoor ieder van jullie zoveel mogelijk -zonder invloed van de ander- in vrijheid de bovenstaande vragen kan beantwoorden
 • de partner die tijdens de workshop ´emotionele schade´ veroorzaakt , te laten zien dat dit gebeurd is; hoe dat ontstond . Er voor zal zorgdragen dat dit zich niet herhaalt.

 De Relatiecoach en relatietherapeut: geeft structuur en hulpmiddelen om

 • de communicatie tussen jullie te optimaliseren
 • de machtsverhouding tussen jullie juist te maken
 • de verhouding tussen de doelen die jullie stellen en de daaraan te besteden tijd juist te maken
 • te voorkomen dat je terugvalt in oud gedrag

De Relatiecoach en relatietherapeut: zorgt en verzorgt

Als je ernstige relatieproblemen hebt, gedurende langere tijd, kan dat leiden tot stress. Stress leidt tot allerlei lichamelijke en geestelijk vermoeidheid. Het is van groot belang dat jullie daarom leren:

 • die stress te herkennen
 • activiteiten te ondernemen die stress verlagend werken (uiteraard is verbetering van de relatie de meest effectieve)
 • plezier te hebben

De EFT relatietherapeut is er tijdens de Relatievakantie voor om zeker te stellen dat dit daadwerkelijk gebeurt.

Relatietherapie in Nederland en België

Zoek je intensieve relatietherapie aan huis in Nederland of in een tijdelijk accommodatie naar keuze? Relatievakantie is vaak actief in onder andere de volgende plaatsen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Leiden, Zoetermeer, Zwolle, Den Bosch, Zaanstad, Gent, Hasselt, Leuven, Brugge, Amersfoort, Enschede, Arnhem, Haarlem, Apeldoorn, Nijmegen, Breda, Almere, Tilburg, Groningen, Eindhoven en natuurlijk in Malaga, Spanje.

Print Friendly, PDF & Email

  Contact opnemen

  Wil je een kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

  * Verplichte velden

  Back To Top