skip to Main Content

Sexloze relatie?

SEX PLEASE

Geen zin in seks. Als de zin in seks bij je afneemt, meer dan bij je partner, kan dat grote problemen geven binnen de relatie.
De spanning in je lijf loopt op en de ander voelt zich ongemakkelijk. Er zijn veel paren bij wie dit probleem speelt.

Geen zin in seks: Komt vaak voor

Geen zin hebben in seks komt veelvuldig voor. Niet alleen bij  veel vrouwen. “Geen zin ” klachten komen ook steeds meer voor bij mannen.
De behoefte aan seks is bij iedereen verschillend en daardoor heeft het weinig zin elkaar af te meten tegen een seksueel gemiddelde en dat als ” normaal ” te beschouwen.
De behoefte aan eten en slapen is meestal ook verschillend. De één eet twee borden eten per dag terwijl de ander genoeg heeft aan één bord. De één houdt van kip , de ander houdt van vlees.
Hetzelfde geldt voor seksualiteit. Geen zin in seks komt dus vaak voor. Het probleem dat ongelijkheid in behoefte in sex is dat het tegelijkertijd niet geaccepteerd is om -anders dan bij de behoefte aan eten- de sex niet buiten de deur gehaald kan worden.

Geen zin in seks: WAT KUNNEN OORZAKEN ZIJN:

Er kunnen veel redenen zijn waarom iemand geen zin heeft om te vrijen. In principe komt het erop neer dat alles, waardoor iemand zich niet prettig of gelukkig voelt, invloed heeft op de behoefte aan seks.
Er kunnen spanningen zijn op het werk, in de relatie, in de familie, of iemand kan zich ziek of depressief voelen enz.
Het kan zijn dat de manier van vrijen niet als prettig ervaren wordt, dat een man of vrouw wel zin heeft in ” seks” met zichzelf maar niet met de partner.
Het vrijen met de partner kan als een sleur ervaren worden. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld wel behoefte aan strelen en zoenen maar durven daartoe geen initiatieven meer te nemen omdat ze geen zin hebben om gemeenschap te hebben. Het gevolg kan zijn dat er helemaal niets meer gebeurt op lichamelijk gebied.
Voor vrouwen is het belangrijk om naast de seksuele relatie voldoende emotionele intimiteit te ervaren met de partner. Als het in de rest van de relatie niet goed zit, wordt de behoefte aan seks bij vrouwen meestal ook minder. Vaak geven met name vrouwen wel aan wat ze niet willen maar niet wat ze wel willen.

Geen zin in seks: DE BEHANDELING

De sleutel tot oplossing van het probleem-voorzover het al oplosbaar is- bestaat uit het bespreken van de behoefte. Op het niveau van de bespreking van de behoefte aan eten, drinken, cultuur etc. Het aan de ander duidelijk maken wat de behoefte is, onversneden, onbesmuikt is geen eenvoudige zaak als dat in de relatie nog niet heeft plaatsgevonden. Dat kan dus wat tijd in beslag nemen.

Geen zin in seks: Jouw visie op de relatie!

Via de relatietest ontdek je hoe jij je relatie ervaart.  Vul hem daarom in eerste instantie alleen in
Wel kun je je partner vragen deze relatietest later ook in te vullen. De beide ingevulde vragenlijsten kunnen de eerste aanzet zijn voor een 2 gesprek. Omdat een dergelijk gesprek zonder goede begeleiding gemakkelijk tot nieuwe conflicten kan leiden, is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken.
Klik hier voor de relatietest.
.

Geef nooit op!

Een andere belangrijke reden waarom mensen blijven aanmodderen in een relatie is dat zij niet willen opgeven. De relatie beëindigen voelt als een nederlaag. Daarnaast speelt ook schuldgevoel ten opzichte van de partner vaak een belangrijke rol. Ook angst voor spijt is een factor die remmend werkt op het beslissingsvermogen. Wie weet krijg je er enorme spijt van als je het uitmaakt en zou je willen dat je die stap nooit gezet had.

Wat vind je van je relatie

Relatietest? Doe je de relatietest(relatiescan) vandaag nog dan heb je morgen antwoord op de vraag  ” hoe goed is mijn relatie?” Op die manier krijg je “objectiever” en vollediger beeld van je relatieproblemen.
Via deze relatietest ontdek je hoe jij je relatie ervaart.  Vul hem daarom in eerste instantie alleen in.

Relatietest van je partner

Wel kun je je partner vragen deze relatiescan later ook in te vullen. De beide ingevulde vragenlijsten kunnen de eerste aanzet zijn voor een 2 gesprek. Omdat een dergelijk gesprek zonder goede begeleiding gemakkelijk tot nieuwe conflicten kan leiden, is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken.

relatietest relatiescan

Relatietest verslag

Als je in de test aangeeft dat je onze beoordeling wilt van het relatietest resultaat, dan ontvang je dat binnen 8 uur. Met het verslag kun je het gesprek over de relatieproblemen een betere basis geven. Zorg ervoor dat je de tijd neemt. Een ontspannen sfeer creëert alvorens het gesprek te starten. Vertel duidelijk:

  • waarom je relatiescan hebt gedaan
  • hoe lang je de benoemde problematiek al ervaart
  • wat je verwachtingen zijn m.b.t. het testresultaat (wat wil je er mee)
  • dat het maar één beleving is en nodig de ander uit de relatiescan ook te doen

Had dit (einde maken aan relatie) eerder moeten doen!?

Je hoort mensen achteraf weleens zeggen: “Ik had al jaren eerder moeten opstappen.” Bedenk echter goed dat dit een opmerking is die gemaakt wordt met de wijsheid achteraf. Wanneer mensen het indertijd echt hadden gekund, hadden ze het toen wel gedaan.

Dood laten bloeden 

Volgens relatietherapeuten is de grote valkuil bij mensen die twijfelen over hun relatie, dat zij te passief zijn in het aan de kaak stellen van de problemen. Veel mensen wachten af om te zien of het na verloop van tijd beter gaat, zonder dat zij zelf actie ondernemen.

Er over praten is niet voldoende

Twijfelaars praten vaak wel met elkaar, maar dat is niet genoeg, waarschuwen therapeuten met klem. Zij zien praten als een passieve manier om problemen op te lossen omdat er verder daadwerkelijk in de praktijk niets verandert.

Je gedrag moet anders

De problemen met elkaar bespreken heeft alleen zin als dit leidt tot veranderend gedrag. Meer tijd maken voor elkaar, nieuwe afspraken maken met elkaar en eventueel samen in therapie. Wanneer dit niet werkt en je nog steeds niet gelukkig bent, weet je dat je alles gedaan hebt.
Hoera! Ruzie
Hoe vreemd het ook mag klinken: relatietherapeuten zien het als een hoopvol teken wanneer stellen ruzie met elkaar maken. Ruzie hoort sowieso bij een relatie, maar wanneer stellen die twijfelen ruzie met elkaar maken, is dit een teken dat er sprake is van liefde. Iemand waar je amper meer om geeft, is niet iemand waarop je des duivels kunt worden.

Wat is het probleem en wie heeft het?

Tot slot waarschuwen veel relatietherapeuten ervoor dat je bij jezelf goed moet nagaan waar het probleem ligt. Wanneer jij bijvoorbeeld grote problemen hebt om je partner te vertrouwen terwijl je partner volledig trouw is, ligt het probleem bij jou en niet binnen je relatie. Het uitmaken van je relatie lost je probleem niet op. Daarvoor zul je toch echt eerlijk naar jezelf moeten kijken.

Andere artikelen over dit onderwerp

De relatie time out
Scheiden of blijven?
Hoe herken je de aanstaande relatiebreuk?

Wat is Relatievakantie ? Lees meer over het dagprogramma

Informatie over de Relatievakantie, de allereerste intensieve relatietherapie van Nederland

Back To Top