skip to Main Content

Signalen en tekenen van een aanstaande relatiebreuk

Signalen en tekenen van een aanstaande relatiebreuk. Ooit komt er in een relatie een moment dat één van beiden ‘het niet meer ziet zitten met de relatie’ is. Hij of zij is  fantaseert met enige regelmaat over een leven zonder . Misschien wil hij of zij er wel mee kappen. Zo’n moment komt in alle relaties voor. Soms gaat ‘het’ over, soms besluit men om desondanks bij elkaar te blijven, soms leidt het tot het einde van de relatie. Niet iets om je zorgen over te maken.

Signalen en tekenen van een aanstaande relatiebreuk

Anders is het als de ‘relatie-moeheid’ vroeg in het leven van een relatie optreedt. In deze fase is de hechting nog niet heel sterk en ligt er nog geen voldoende basis voor een duurzame relatie. Woont men nog niet samen en moet er afgesproken en gereisd worden om elkaar te ontmoeten. In deze fase leidt ‘relatie-moeheid’ of onvrede over de relatie vaak tot uit elkaar gaan.

Signalen en tekenen van een aanstaande relatiebreuk: als de man beslist te gaan

Vaak wordt gesteld dat mannen liever niet een relatie beëindigen, het zijn de vrouwen zijn die dit soort beslissingen nemen. Of dit klopt…? Denk eens aan je eigen relatie historie en je zult erachter komen dat het niet altijd zo is dat vrouwen het initiatief nemen. Of anders gezegd,  het kan uiteindelijk wel de vrouw zijn die de beslissing neemt, maar zijn het de mannen die deze beslissing voorbereiden. Hoe? Door te laten merken dat ze geen interesse meer in je hebben en dat ze besloten hebben om verder te gaan. Zonder jou. Mannen zijn er heel goed in om het zo te spelen dat ze ‘verlaten worden’. Ze geven vrouwen het gevoel dat zij degene is geweest die de beslissing heeft genomen… met alle schuldgevoelens en problemen die daarbij horen.

Signalen en tekenen van een aanstaande relatiebreuk: de manlijke signalen

Maar wat zijn de meest gebruikelijke signalen die een man afgeeft als hij besloten heeft een punt achter een relatie te zetten? Een man heeft besloten (of is aan het besluiten) om een relatie uit te maken als…

 • hij
  • steeds vaker tegen je praat over algemene en onpersoonlijke onderwerpen ; minder over zijn verlangens, ideeën en zijn privé-leven
  • vaker humeurig, stil of geïrriteerd is als hij bij je is
  • lichaamscontact met je vermijdt.  Vermijd hij lichaamscontact als jullie televisie kijken of slapen jullie verder dan gewoonlijk uit elkaar?
 • jullie seksleven is verslechterd; hij  met ‘ben moe’-excuses komt.
 • hij
  • (weer) in de “ik” vorm gaat praten. Zinnen die beginnen met ‘we zouden’ begint hij zinnen met ‘ik’ en ‘ik wil’.
  • niets meer zegt over je uiterlijk, terwijl hij dat altijd wel deed.
  • steeds meer opgaat in zijn werk
  • met je in discussie gaat over de meest banale dingen en je laat zien dat jullie wel heel erg van elkaar verschillen
  • geen plannen meer voor jullie toekomst maakt, hij het nog niet over de komende vakantie heeft gehad…
  • direct oogcontact vermijdt en je lijkt te ontvluchten, alsof hij alle deuren die naar je openstonden heeft dichtgedaan (waarschijnlijk is dat ook het geval).

Signalen en tekenen van een aanstaande relatiebreuk: er is meer

En zo kunnen we nog wel even verder gaan.  Maar volg niet alleen de lijst hierboven. Luister vooral ook naar je intuïtie, gevoel. Eigenlijk weet je het al snel genoeg als er iets is dat niet gaat zoals het zou moeten. Maar je moet wel  klaar zijn om het onder ogen te willen zien.
En wat kun je doen als je je ervan bewust wordt dat hij het eigenlijk al gezien heeft terwijl jij nog verder wil..van m houdt als nooit tevoren? Moeilijk en moet je voorzichtig te werk gaan. Wil je je relatie redden, zorg er dan hij je niet zover krijgt dat jij jullie relatie uitmaakt . 

Informatie over de Relatievakantie, de allereerste intensieve relatietherapie van Nederland

 

Back To Top