skip to Main Content

Relatietherapie vreemdgaan – Snel hulp

 • Al meer dan 900 stellen geholpen
 • Gratis adviesgesprek
 • Resultaat binnen 72 uur
 • Liefde therapie | Online of Bij je "Thuis"
Print Friendly, PDF & Email

Relatietherapie vreemdgaan.

2 woorden. Wat hebben die met elkaar te maken. Je bent beland op de pagina van Relatievakantie. Communicatietrainers en relatiecoaches. 1 op de 4 van onze cliënten heeft te maken met een partner die incidenteel of structureel een buitenechtelijke relatie aangaat en onderhoudt. De ervaringen van de cliënten die wij geholpen om hun relatie weer op het spoor te krijgen kun je hier -geanonimiseerd-lezen.

vreemdgaan en relatieproblemen ontrouw

De relatieproblemen beu?

Mijn partner ging vreemd

Alette en Hans, Vught, juli 2019 : ontrouw

Hoe kun je me dat aan doen? Hoogzwanger. Niet alleen van ons kind maar ook van de absolute zekerheid dat ik honderd procent kon vertrouwen op mijn man´s trouw. Maar tegen mijn intuïtie in had ik al het eigenaardige gedrag weg gedacht en weg gewuifd. Hoe kon ik weten dat mijn man een parallel leven leidde. En dat al bijna 2 jaar. Erger nog, toen ik het door aanhoudende ondervragingen eindelijk kon laten sporen met mijn voorgevoel, kreeg ik nog maar een magere beginnetje van de waarheid te horen.

Alle hens aan dek. Nog geen 72 uur na de ontdekking zaten we in een hotel. Samen met een communicatie-trainer/ relatiecoach. Heel dankbaar zijn we; het verleden kunnen ik niet uitgummen, maar we hebben wel de weg terug gevonden naar de reden waarom we bij elkaar zijn.

Carlijn en Bart, Amersfoort, juni 2019: toen de kids kwamen

Nadat onze relatie voor de tweede keer in zwaar weer was gekomen besloten we dat we een laatste poging moesten doen om te bekijken of de problemen die de afgelopen jaren waren opgebouwd opgelost konden worden en het mogelijk was om de liefde en vooral de verliefdheid en het vertrouwen weer terug te krijgen. Samen wisten we dat we van elkaar hielden en graag samen verder wilden, maar er was zoveel gebeurd dat het vertrouwen van mijn vrouw weg was en onze relatie daardoor een absoluut dieptepunt had bereikt. Ingo is drie dagen bij ons thuis geweest en heeft ons laten zien dat onze grootste valkuil de onderlinge communicatie was en we niet teveel in het verleden moeten blijven kijken, maar vooral naar de toekomst. Ingo heeft ons bewust gemaakt van de problemen die er zijn en die ook bespreekbaar gemaakt waardoor onze relatie in alle facetten beter is geworden en het vertrouwen in de toekomst er weer helemaal is. Wij gebruiken nog dagelijks de door Ingo voorgestelde technieken en merken dat onze relatie weer is zoals hij in de beginjaren altijd is geweest toen we altijd op een lijn zaten. Vooraf hadden wij niet durven hopen op dit resultaat!

Doe de relatietest!

* Binnen 8 uur gratis relatieadvies

Alette en Paul, Malaga, september 2019

Ik was in een andere fase van mijn leven dan mijn vrouw. Toen we naar Spanje emigreerden was zij nog volop in de ban van haar werk. Mijn rol zou die van huisman en levensgenieter worden. Al 10 jaar geleden was het toen ik in grote paniek met Relatievakantie belde . Of er onmiddellijk iets georganiseerd kon worden. Een meerdaagse. Alette had in een onbewaakt moment mijn laptop geopend. Wat ze daar aantrof was een zorgvuldig bewaard geheim. Alles wat breekbaar aan haar was, brak in dat ene moment. Dagen lang was er radiostilte. Toen brak het onweer los. Tot in het micro detail wilde ze weten hoe het zat. Wie,wanneer,hoe,hoelang. En vooral WAAROM? In de periode dat we in Spanje woonden hadden we een mooi paradijs gecreëerd. In diezelfde werd ik 2 keer ernstig ziek. Zij maakte een steile carrière. Een crisis van jewelste waarbij wantrouwen en gekwetste eer en eerbaarheid de brandstof vormden. Hoe kon zoiets ooit nog keren?

5 dagen onder de kaasstolp

Gelukkig konden we binnen 2 weken in een hotel bij ons in de buurt met onze communicatie trainer en relatiecoach aan de slag. Tot onze grote frustratie en verbazing sprak hij met geen woord over ons verleden. De crisis. Terwijl we dat d.m.v. een emotionele schade-inventarisatie van tevoren wel hadden moeten opschrijven. Nee, we kregen een stoom-cursus open vragen stellen, luisteren en antwoorden. En hoe we als we gedrag van de ander zagen of hoorden dat ons niet aanstond, dat moesten benoemen. En moesten kanaliseren naar een open vraag.

Na 2 dagen sprak ze weer met me

Wat ik nooit gedacht maar wel tot in mijn teennagels gehoopt had gebeurde. We spraken over hoe het in de toekomst er uit zou kunnen zien. Maar bespraken hoe het zo had kunnen ontstaan.

Eerder moeten doen

Achteraf kijk je een koe in zijn kont (zegt het spreekwoord). Maar het zou zo moeten zijn dat wat we daar in 5 dagen voorgeschoteld kregen, standaard leerstof moet zijn op alle middelbare en hogere scholen. We zijn heel veel wijzer en vaardiger geworden. En van de crisis hebben we een kans gemaakt. En van de kans een doorstart.

Esther en Edo, Den Bosch (2018) ontrouw

Relatietherapie vreemdgaan. Onze relatieproblemen dateren al van een paar jaar geleden. Allebei een goede baan. Waar veel energie en tijd in op ging. 2 pubers. Gezamenlijke hobby hardlopen. In verenigingsverband . Volstrekt verschillende jeugd gehad. Warmte en veel betrokkenheid in dat van Edo; in dat van mij gold en geldt het devies ” je bent alleen op de wereld dus zorg in eerste goed voor je zelf” .Wat voor Edo een fijne onmisbare relatie met zijn moeder was, heette bij mij bemoeizuchtige schoonmama.

De relatieproblemen hadden alles te maken met tekort aan aandacht; voor elkaar. Tot het punt dat Esther haar heil zocht bij een man uit onze kring van vrienden en ook nog eens geografisch dichtbij was. Euforie als oplossing voor je relatieprobleem?

Liegen en bedriegen
Relatietherapie vreemdgaan. Haar liegen en bedriegen kende geen grenzen. Als van een ernstig verslaafde.

En ging daar ook tot aan de dag van de 1e sessie van de Relatievakantie mee door. Iedereen verklaarde mij voor gek dat ik dat accepteerde. Maar ik geloofde in ons en zag haar uitstap als een noodkreet van jewelste. Maar we hadden wel hulp nodig. goede hulp. De relatietherapeute die ons eerder adviseerde slaagde er niet in. Onze relatieproblemen werden alleen maar groter. Wel 10 keer verlies ze ons om in een samen met hem gehuurd appartement op de roze wolk te gaan zitten. Maar ze bleef twijfelen.

Na een jaar besloten we toch om een Relatievakantie te boeken. In Vinkel, bij Den Bosch (Malaga lukte helaas niet door oppas problemen). 3 intensieve frusterende maar ook lonende dagen.

Wat ons daar wel duidelijk werd dat we zeer oppervlakkige kennis van wat de ander aan verwachtingen en behoefte hadden. En ook matig geinformeerd waren over het waarom. Waarom was er die aversie tegen mijn moeder? Welk gedrag van haar veroorzaakte dit? Welk gedrag van Esther moest er zijn om dit met haar schoonmoeder te kunen bespreken. Wat leverde dit haar en mij op? En het gezin? En zo hadden we nog tientallen kernvragen te beantwoorden. Bjina allemaal linea recta in relatie tot ons gedrag.

Zonder dat er al teveel aandacht aan het verleden werd besteed, kwamen we toch goed door het hele moeilijke hoofdstuk van ´het derde wiel aan de wagen´. De neutraliteit (zonder (voor)oordeel vragen stellen kan!!)van onze coach gekoppeld aan zijn vermogen om ons steeds weer terug te brengen naar de kern (wat levert het je op als je dat wil of doet/ nalaat) was daarbij een factor van veiligheid die we nodig haddden te bereiken waar we nu zijn. Esther weer terug op het nest.

*Nog steeds geen volledig herstel van de relatie maar we weten hoe we onze stappen moeten maken. En met de soms dagelijkse whatsap-jes blijven we op de radar van onze coach; één keer per maand spreken we onze maandrapportage door . Wat is er terecht gekomen van onze nieuwe (tijd aan jou te besteden) afspraken en stellen we bij. Dank je wel Relatievakantie

Relatietherapie vreemdgaan: weekend tegen vreemd gaan

Meer info over relatieweekend (om de nare gevolgen van vreemdgaan om te vormen naar een nieuwe start) vind je door uit het onderstaande knoppen menu te kiezen.

Andere relevante artikelen

Print Friendly, PDF & Email

  Contact opnemen

  Wil je een kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

  * Verplichte velden

  Back To Top