skip to Main Content

Relatietherapie programma

 • Al meer dan 900 stellen geholpen
 • Gratis adviesgesprek
 • Resultaat binnen 72 uur
 • Liefde therapie | Online of Bij je "Thuis"
Print Friendly, PDF & Email

Relatietherapie programma per dag

Een paar dagen investeren in je relatie

Het relatietherapie programma kent een vaste basis. Maar afhankelijk van jullie relatieproblematiek, die jullie kunnen aangeven in de relatietest en het kosteloze intake gesprek, passen we het programma daar op aan. Zowel qua duur als inhoud. In die 2, 3 of 4 dagen wordt door de bespreking van 5 gespreksthema´s jullie relatieproblematiek opgelost. Tenzij jullie relatieproblematiek een andere volgorde of nog een ander thema vereist.

Relatiethema’s

Het relatietherapie programma omvat 5 gespreksthema´s die in het algemeen besproken worden in de aangegeven volgorde. Tenzij de feitelijke situatie dat niet toestaat. Om thema 4 te kunnen aanvangen, moeten de voorafgaande thema´s op tevredenstellende wijze zijn afgerond.

 • Communicatie: hoe praten wij en hoe moet het?
 • Idealiseren : hoe zou ik het (o.a. de relatie) willen hebben?
 • Compromis : hoe bereiken we duurzame vrede?
 • Mijn schade : welk gedrag van jou wil ik niet meer?
 • Struikelblok : over welke onderwerpen moeten we een compromis bereiken?
 • Mijn tijdbesteding en de rollen die ik nu heb en zou willen hebben

Relatietherapie programma op maat!

Relatietherapie programma en de resultaten per dag

Hier onder beschrijven we per dag wat de resultaten zijn per dag in ons relatietherapie programma. De eerste dag is geheel besteed aan de relatie communicatie. De techniek en de werkafspraken (wat mag wel en wat mag niet of beter gezegd; welke rechten en plichten heb je in de gesprekken met je partner tijdens de relatie intensive en daarna). Een resultaat van het relatietherapie programma is ondermeer:

 1. Direct vanaf dag 2 minder of geen conflicten;
 2. Minder of geen lichamelijke of geestelijke stress;
 3. Weten en durven om ieder onderwerp te bespreken;
 4. Over ieder onderwerp een toekomstbestending compromis weten te bereiken.

Programma Dag 1

 • ik (open) vraag door
 • ik beantwoord al je vragen
 • ik luister aandachtig
 • ik geef direct feedback over je gedrag
 • ik vertel je mijn ideaal
 • ik ervaar geen beperking

Resultaat dag 1

 • ruziën wordt
  • voorkomen of
  • snel opgelost
 • compromis over lastig thema
  • wordt bereikt
  • gehandhaafd

Programma Dag 2

 • ik registreer en vertel mijn emoties
  • wat ik denk
  • hoe mijn lijf daarop reageert
 • ik ken en vertel mijn behoefte(n)

Resultaat Dag 2

 • je weet bijna alle van me
 • ik weet alles van jou
 • elk onderwerp is bespreekbaar
 • ik wil je weer aanraken
 • onze hechting is veel sterker

Programma Dag 3

 • ik weet welk gedrag
  • van mijzelf ik kwijt wil
  • ik wil ontwikkelen
 • ik vertel je
  • waarom ik dat wil
  • wat het mij zal opleveren
 • ik vertel je wat ik nog
  • wil doen in mijn leven
  • waarom

Resultaat Dag 3

 • per rol die ik heb weet ik
  • wat er nu aan schort
  • de tijd ik straks er aan wil geven
  • wat dat me moet opleveren
 • ik heb daardoor de tijd
  • die per dag/weekend nodig is om
  • onze relatie verder te versterken

Programma Dag 4

Een dag pauze om alle informatie en resultaten tot dusver te verwerken.

Programma Dag 5

 • je leest over je gedrag dat
  • mij schade toebracht
  • wat, hoe vaak, de impact
 • ik geef je-als je dat wil–
  • voorbeelden
  • toelichting
 • ik vertel je mijn emoties
 • ik vergeef je als
  • ……………………….

Resultaat Dag 5

 • het afsluiten van het verleden
  • kan starten
  • is bespreekbaar
 • de focus kan nu meer op
  • hoe we het willen
  • wat er voor nodig is
  • wat een ieder daarvoor moet bijdragen

Aanvangs- en afrondingstijden

In onderstaand schema geven we de globale aanvangs- en afrondingstijden van de sessies aan. Omdat je van tevoren niet weet wanneer je kunt in- of moet uitchecken bij je accommodatie. Je huurt de accommodatie zelf, tenzij je een online relatietherapie boekt of de offline relatietherapie bij je thuis plaatsvindt. Bovendien kunnen vermoeidheid of “nawerking” van een sessie, het wijzigen van een tijdstip van aanvang of afronding noodzakelijk maken. We streven naar een optimaal resultaat, dus flexibiliteit en empathie is belangrijker dan het uurwerk.

Type relatietherapie of coachingStarttijdAfronding
2-daags:
sessie 19:0012:00
sessie 214:0017:00
sessie 39:0012:00
sessie 413:0018:00
3-daags:
sessie 119:0022:00
sessie 29:0012:00
sessie 314:0017:00
sessie 49:0012:00
sessie 513:0018:00
4-daags:
sessie 19:0012:00
sessie 214:0017:00
sessie 39:0012:00
sessie 413:0018:00
sessie 519:0021:00
sessie 69:0012:00
sessie 713:0018:00
sessie 819:0021:00
Individuele relatiecoachingin overlegin overleg
Individuele liefdesverdriet coachingin overlegin overleg
Print Friendly, PDF & Email

  Contact opnemen

  Wil je een kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

  * Verplichte velden

  Back To Top