skip to Main Content

Relatietherapie Roermond

Relatietherapie Roermond. Dat is wat we googleden. En zo kwamen we met onze relatieproblemen bij een relatietherapeut (of relatiecoach..what´s in a name!) van Relatievakantie terecht.
relatietherapeut in Den Bosch

Relatietherapie Roermond : géén uurtje  per week a.u.b!

We wilden persé geen uurtje per week maar een korte maar hevige ondersteuning; op een rustige plek;zonder stoorzenders. Een Relatieweekend (350 euro) bijvoorbeeld. Lees meer

Relatietherapie Roermond: online en gratis

In eerste instantie verliep het contact via de chatfunctie op hun home page.
In alle anonimiteit en op de raarste momenten hebben we toen eerst onze situatie online besproken. Individueel en ook samen. Handig..in de bus, in de gym….We kregen van hun ook het gratis werkboek “Schat, wil je mijn klant zijn?”.

Relatietherapie Roermond: hulpmiddelen

video’s over hoe je relatieproblemen oplost

Om zo snel mogelijk zelf aan de gang te kunnen gaan, wezen ze ons direct op hun “relatie en communicatie video´s. Omdat die veel inzicht geven in je eigen rol en mogelijkheden om zelf de relatieproblemen aan te pakken.

Bekijk onderstaande video´s over relatie en communicatie waarin één van de relatietherapeuten van Relatietherapie Roermond de ziens-en werkwijze uiteenzet en toelicht

Maar ook gaven ze ons toegang tot hun “gereedschapskist” waarin bijvoorbeeld zaten

  • de relatiescan waarmee we snel inzicht kregen in de onderwerpen waar we het meest verschilden. En dus de ruzies en emotionele afstand veroorzaakten.
  • een (emotionele) schade inventarisatieformulier; daarmee konden we het gedrag van de ander  in beeld krijgen. Gedrag dat bij de ander schade veroorzaakte. Met schade is dan bedoelt dat je afstand neemt van de ander. Dat je gevoel verdampt. Bekijk het schadeformulier
  • het werkboek met de titel “Schat, wil je mijn klant zijn?”. Download het werkboek
  • de online relatietest(zie hierna)
  • een app om onze gesprekken op te nemen en terug te horen

Het bleken zeer bruikbare hulpmiddelen te zijn. In hele korte tijd kregen we inzichten die we daarvoor echt niet hadden.

Relatietherapie Roermond: inzicht in ons probleem, de test

Maar voordat we de startknop indrukten, hebben we eerst de online relatietest van Relatievakantie gedaan. Zodat we een beter inzicht kregen in hoe wij tegen onze eigen relatieproblemen aankeken. En hoe haalbaar hulp van buitenaf zou zijn. Klik hier voor de relatietest.

Vragen en doorvragen tot je weet wat er achter het gedrag schuilgaat

De werkwijze van de relatietherapeuten/ relatiecoaches van Relatietherapie Roermond, is gebaseerd op de socratische vorm van communicatie. Om duidelijk te krijgen wat dat voor je eigen manier van communiceren betekent, moet je onderstaande maar eens samen goed bekijken. Wat is de essentie van deze video’s? Vraag tot je je kunt inleven in de ander zijn gedachtewereld.

Relatietherapie Roermond: zelf aan de slag met online hulp

Met behulp van alle hulpmiddelen van Relatietherapie Roermond zijn we toen eerst zelf aan de gang gegaan. Met af en toe wat over en weer gechat, gewhatsap en gebel met een relatietrainer/-coach.

Focus op morgen

Waarbij ons opviel dat er relatief weinig werd “omgekeken” naar wat er in de relatie of ons leven was gebeurd. Focus was echt op ” vandaag en de toekomst”. Welk gedrag draagt bij en welk niet!

Zelfhulp lukte niet, helaas

Wij zaten in een crisissituatie van jewelste in onze 10 jaar oude relatie. Dat ga je pas realiseren als je er intensief mee aan de gang gaat. Maar helaas, de “zelfhulp” route liep uiteindelijk toch dood. We zaten te vast in een patroon van over en weer beschuldigen. Hadden echt een neutrale “brandweerman” en “bruggenbouwer” nodig.
Toen hebben we met onze “online” relatiecoach de mogelijkheden van een relatieweekend of relatievakantie besproken en welke relatietherapeut of relatiecoach de beste match zou kunnen opleveren. Klik hier voor het teamprofiel

Relatievakantie op maat

Dat -een Relatievakantie of Relatieweekend -had nogal wat voeten in de aarde vanwege de oppas van de kinderen. Maar daar werd door de relatietherapeut (hij zei steeds dat ze geen relatietherapeuten zijn trainers en coaches en dat is ook zo!) goed in meegedacht. Zodat we uiteindelijk een aangepast intensief dagprogramma hadden waarin we toch 2 keer per dag (3 a 4 uur) aan de slag konden. Meer weten over het basis dagprogramma Relatievakantie? Klik hier

Relatietherapie Roermond: 600 euro voor een 5 daagse Relatievakantie

Qua kosten sprong de Relatievakantie gunstig uit de vergelijking met anderen (wij kozen voor een all-in Relatievakantie in Malaga ). En zeker nadat we de kostenvergelijking hadden bekeken.. Klik hier voor de kostenvergelijking.
In totaal waren we niet meer dan 1200 euro kwijt. 600 voor de relatiecoach en de rest voor reis en verblijf in het zonnige Malaga. In Nederland waren we ongeveer hetzelfde kwijt geweest. Maar dan alleen al aan de kosten van een Relatietherapeut. Maar ook omdat de kosten voor de accommodatie en verblijf veel hoger liggen(Nederland is 35% duurder).

Relatietherapie Roermond: snel resultaat

De ergste relatiepijn is in minder dan 5 dagen mede verholpen door toedoen van de relatiecoaches (relatietherapeuten) van Relatietherapie Roermond.
Wij kregen in beeld waar onze foute gedrag zit; hoe we elkaar door een andere vorm van vragen stellen en antwoorden maximaal inzicht kunnen geven in onze verwachtingen van de ander, gevoelens. Hoe een crisis te hanteren en te voorkomen.
Voor elke situatie wist onze relatietherapeut en relatiecoach weer terug te brengen naar de basisoplossing. Wat de kernproblemen waren in onze relatie. Hoe we tot een betere tijdbesteding konden komen in de rollen die we hebben.  En de relatie tussen de foute tijdbesteding en het relatieprobleem ontdekte.
Wij hebben in de meerdaagse Relatievakantie een hele hoop geleerd wat ons jarenlang gelukkiger zal maken met elkaar.

Relatietherapie Roermond: nazorg

Na de week Relatievakantie, hebben we nog 3 maanden (1 keer per maand) Skype evaluatie gehad met onze relatiecoach/ relatietherapeut. De afspraken en doelen die in de Relatievakantie hadden gemaakt hadden we toen op papier gezet. En we hadden ook een nieuw weekrooster gemaakt (we moesten de eerste 3 maanden minsten 25% meer tijd aan elkaar besteden). De nazorg bestond er vooral uit om na te gaan of en in welke mate we de afspraken waren nagekomen. En zo niet, waarom en wat er door de “overtreder” aan gedaan ging worden in de komende maand.

Wat is Relatievakantie ? Lees meer over het dagprogramma

Informatie over de Relatievakantie, de allereerste intensieve relatietherapie van Nederland

Back To Top