Relatie weekend. In 3 dagen je relatie terug 

Relatie weekend of relatie intensive is een korte maar intensieve en effectieve meerdaagse time out voor paren die hun relatie toekomstbestendig willen maken.

Relatie weekend. Bedoeld om snel, economisch en blijvend heel je relatieproblemen te voorkomen en op te lossen. Op een plek waar je je thuis voelt.

Hulp van buitenaf?

Een relatieweekend? Denk je “wat ik tot nu toe heb ondernomen heeft nog geen verbetering gebracht”.

En  denk je ook met regelmaat “Er moet echt iets anders gebeuren?”.

Ben je  of allebei ontevreden, geërgerd of misschien wel boos en gefrustreerd door het gedrag van de ander. Of van jezelf.

Je denkt er over na-nadat je al van alles geprobeerd hebt, zelf of samen, om een psycholoog of  relatietherapeut te consulteren 1 keer per week (we noemen dat consult relatietherapie).
 
Maar je hebt ook al gehoord over zoiets als een relatieweekend. Wat is dát dan?
Dat leggen we hieronder uit.

Er even tussenuit met zijn 2-en

Relatie weekend of relatietherapieweekend; het meest effectieve middel om de relatie weer op de rails te zetten.

Als alternatief voor het dure en ondoelmatige achterhaalde “1 uur per week gedurende een paar maanden” concept.

Inspanning en ontspanning

Ontspannen en inspannen, gedurende maximaal 5 -aanééngesloten-dagen. Ver weg van de dagelijkse routine en verplichtingen. Focus op elkaar en de toekomst. Samen.

Synoniemen voor het relatieweekend zijn: relatietherapie weekend, relatievakantie, relatie intensive, intensieve relatietherapie. 

 

We zijn er even niet!

De Relatietherapie die wel werkt!

Online (relatietherapie) en (online)coaching. Al sinds 2009.  Wij bedachten als eerste de Relatievakantie. Intensieve relatietherapie en communicatie-training voor paren. In combinatie met een korte vakantie.

Toen bedachten we het Relatieweekend. Voor onze cliënten waar een week er tussenuit teveel is.

Relatieweekend online

En sinds 2016 online relatietherapie. In eerste instantie voor Nederlanders buiten Nederland. Maar door het corona virus nu ook voor Nederlanders in Nederland!

De Basis van een Relatieweekend

Het basis Relatie weekend omvat minstens 4 aanééngesloten dagdelen van 2-4 uur van werken-samen of alleen- aan je relatie.

alle aandacht voor jullie

Met een privé/ relatiecoach communicatietrainer. Online of offline. Met als locatie je eigen of gehuurde “vakantiewoning”.

Zoals bijvoorbeeld Residence de Leuvert in Vught. Of Residence De Hoek in Den Dungen.

 

Rust , aandacht, erkenning, gedragsverandering >> herstel

Maximaal 5 dagen

Het relatie weekend is niet gebaseerd op een serie van korte gesprekken (consulten) onderbroken door het dagelijks leven. Maar is een serie van aanéénsluitende gesprekken van 2 tot 4 uur.

Gedurende maximaal 5 dagen. In totaal zullen de gesprekken maximaal zo´n 32 uur in beslag nemen. Wij kijken niet op een uurtje. Het resultaat telt

80% weer hand in hand

Het percentage doorstarters na een Relatie weekend ligt op zo´n 80% . De 20% die “uitvalt” heeft veel te maken met het feit dat die groep niet gekozen heeft voor onze 3 maanden nazorg. Of zich niet houdt aan de met elkaar op de laatste sessie dag gemaakte afspraken.

Los van het eindresultaat, zijn de uitspraken die we heel vaak horen:

Zo simpel is het dus?

Achteraf gezien, is het een ABC-tje. Er is geen magie of diep psychologisch hoogstandje verricht. Wat we nu doen ligt eigenlijk zo voor de hand! En toch deden we het niet (meer). En het werkte direct!

Fijn om bij je te zijn

Het meest concrete wat ik ervaar was al na de 1e dag van ons relatieweekend (of relatie intensive-het kan ook door de week plaatsvinden-) was:

  • veel minder aanleiding voor een meningsverschil of erger nog een ruzie (met ruziegedrag)
  • meer interesse in mij (ik kreeg meer vragen i.p.v. oordelen)
  • ik merkte dat ik niet meer de afstand wilde nemen omdat het niet leuk was om bij de ander te zijn

Ik Weet Nu Veel Meer Van Je!

Een Uitspraak over het relatieweekend die we vaak horen van cliënten is “Ik wist niet dat je daar mee zat” of ” Ik heb dat nooit eerder van je gehoord, had dat maar gezegd!”.

In heel korte tijd kwam ik heel veel te weten over jou. Waarom er bepaald gedrag was. Waardoor ik meer begrip kan hebben en er bereidheid is om mijn gedrag naar jou toe te veranderen.

De goede emoties zijn terug

Ik slaap weer goed en eet weer goed. Ik durf en wil je vast pakken.

Ben zo blij dat die vreselijke ruzies– en de stiltes en het verdriet daarna- er niet meer zijn.

Sinds lange tijd waren we weer intiem met elkaar bent en het blij dat het zo natuurlijk aanvoelt. Heb het idee dat dat wat kapot was of slecht functioneerde weer is als vanouds. Of veel beter. We hebben weer wat voor elkaar over. Willen de extra stap zetten.

 

Ik pieker minder

Ik kan zeggen wat ik over je denk

Voorheen bedacht ik mij wel 3 keer voor ik iets over je gedrag durfde te zeggen. Bang voor de reactie en het gevolg daarvan. Nu weet ik dat we dat gewoon kunnen doen. Alleen wel op de ons aangeleerde prettige wijze.

Relatieweekend bij je thuis!

Relatieproblemen oplossen betekent verandering van je gedrag. Om dat voor elkaar te krijgen moeten alle ingrediënten aanwezig zijn.

  • je bereidheid en beschikbaarheid
  • deskundige, toegewijde, objectieve en resultaatgerichte coaching
  • de juiste hulp- en leermiddelen
  • een comfortabele, rustgevende en inspirerende omgeving

 

 

De accommodatie en de omgeving is dus van groot belang in het weekend relatietherapie. Het is daar waar de sessies zullen plaatsvinden. Bij je tijdelijke thuis. Daar gaan we je relatieproblemen te lijf.

Het relatieweekend hoe en waar jij wilt

Er zijn de volgende opties waar je uit kan kiezen

Jij kiest en boekt

Omdat het je thuis is laten we de keuze van de omgeving en de accommodatie aan jullie over. Natuurlijk kunnen we desgewenst adviseren en mee helpen bij de boeking.

Welk gedrag krijg je niet?

Relatieproblemen hebben maar één oorzaak. Gedrag van je partner dat je niet ok vindt. Al een hele tijd erger je je er aan! Maar wat is precies dat gedrag? Inzicht in het probleem is nodig voor het oplossen van het probleem. Door onze gratis relatietest te doen krijg je dat inzicht. Binnen 24 uur krijg je van ons een gratis advies en het gratis werkboek “Schat , wil je mijn klant zijn. In pdf. De kost je ongeveer 1 uur tijd.

Wat vind je van elkaar´s gedrag?

Tijdens het invullen krijg je al een goed beeld over hoe je tegen het gedrag van je partner en jezelf in de relatie aan kijkt.

De antwoorden die jullie beiden-onafhankelijk van elkaar- geven, zeggen veel over wat het gedrag is dat je van elkaar verwacht . Hoe is de communicatie?

Hoeveel houden van is er nog? Welke andere factoren of gebeurtenissen in de relatie hebben mogelijke emotionele schade veroorzaakt.

Van de antwoorden maken wij een -gratis-advies in pdf formaat

Gedrag is de oorzaak

In de relatie draait alles om hoe je je naar de ander toe gedraagt. Als dat niet overeenkomt met de verwachting van de ander, gedurende langere tijd , ontstaat afstand in plaats van toenadering en hechting, verbinding.

Dat moet dus anders! Omdat er anders negatieve emoties ontstaan. Die een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de relatie.

 

 

Wie is cliënt?

Tijdens je Relatie weekend beschouwen we jullie als 3 cliënten; de 2 relatie-partners en het “collectief “de relatie”.

Afhankelijk van de problematiek en de voortgang zullen er dan ook zowel 1 op 1 als 1 op 2 gesprekken zijn. Daarmee is gewaarborgd dat je beide volledig vrij kunt zijn in het uiten van je persoonlijke drijfveren, behoeften, problemen en verwachtingen.

De 1 op 1 gesprekken blijven privé. Tenzij je zelf aangeeft dat met de ander te willen delen.

Relatieweekend | Voor Mij Alleen?

Relatieweekend voor mij alleen? Kan dat ook? Je kunt een Relatie Intensive samen of alleen boeken.

Het ideaal is om die 2,3 of 5 dagen samen mee te maken. Maar als “the Best” niet haalbaar is dan maar “Next Best” zeggen wij.

Wat je in een Relatie Intensive ontwikkelt is de vaardigheid om in de gesprekken met elkaar niet te eindigen in een onopgeloste ruzie maar in een compromis dat voor duurzame verbinding zorgt.

Als je kiest voor de Individuele Route dan leren we bovendien hoe jij je partner zo ver krijgt dat die die vorm van met elkaar praten ook gaat toepassen. Lees artikel “Hoe overtuig ik mijn partner?”

relatieweekend= 24/7 begeleiding

Bij ons is je privé communicatietrainer en relatiecoach 1 op 2 met jullie bezig om je te leren je hoe je je relatieproblemen blijvend oplost. Tijdens en tussen de sessies door. Lees meer over hoe je relatieproblemen oplost

Géén andere stellen!

 

waar is mij privacy?

We zien ook Relatieweekend aanbieding voorbij komen waarbij je 5 of meer stellen-gezellig samen in hetzelfde hotel- een collectief vormt. Gecoacht door 1 of 2 begeleiders. Wij kiezen daar niet voor. Omdat dat niet het belang van onze cliënt dient.

De gesprekken tijdens het Relatieweekend voer je met je communicatie-trainer en relatietherapeut (verenigd in één persoon). Zij of hij is je steun en toeverlaat. 24 uur per dag. Voor jou of jullie samen.

We zijn bijna klaar met de verbouwing!!!
Bekijk de accommodatie

 
 

Ervaringen van anderen

Alhoewel we vol overtuigd zijn van ons eigen kunnen, kan niemand ons beter vertegenwoordigen als onze cliënten. Verhalen van hun kun je lezen door op onderstaande knop te klikken. Een ervaring van een cliënten met een relatieweekend lees je hier en hier

Via onderstaande button “beland je” in de beschrijving van de problemen van een aantal cliënten. Wellicht herken je iets van de geschetste problematiek en weet je dat we daar in ieder geval ervaring mee hebben. Maar we hebben sinds 2009 meer dan 900 cliënten door kunnen laten starten . Dus onze ervaring is veel ruimer dan deze paar voorbeelden.

Interesse? Neem contact op