skip to Main Content

Relatieproblemen en mijn rol als partner

Relatieproblemen en mijn rol als partner
Fabienne “ Ik ben mijn eigen kapsalon aan huis begonnen omdat ik vond dat ik het niet kon maken om niet mijn steentje bij te dragen aan de huishoudpot”. Maar daardoor voelde ik mij als moeder wel tekort schieten. Tijdens de Relatievakantie kwam ik er achter dat Frank-mijn man- dat helemaal niet verwacht . Het bleek wel dat we over dergelijke belangrijke zaken niet voldoende gepraat hadden. We namen maar aan dat zoals het was, het goed was.” Voel me nu nu een betere moeder en voel ook dat het beter gaat tussen Frank en mij, nu ik gestopt ben met de salon” 

Ouder van, kind van vriend van, collega van….oh ja en partner van!

relatieproblemen en mijn rollen als vrouw
Niks aan de hand, ik kan het allemaal wel tegelijk. En in al mijn rollen voel ik me happy!
mijn rollen en de relatieproblemen1
Ik wil een top vader zijn. Hechte vriendschappen hebben. De verkoper van de maand..oh ja..en partner. Besteed ik wel voldoende tijd aan de rollen die er toe doen?

Partner/ echtgenoot, ouder, kind, vriend, collega, ondernemer, partijlid, teamgenoot etc.
Als je in 1 van die rollen een probleem hebt (en soms ben je je daar niet eens van bewust) bijvoorbeeld: de relatie met je moeder is slecht omdat ze dominant is of je hebt een eigen kapsalon omdat je iets wil bijdragen aan het gezinsinkomen maar het wringt omdat je daarom de moederrol niet goed kunt uitvoeren) kan dat doorwerken in je rol als partner. En als je je dan ook nog niet gesteund voelt door je partner kan dat zich uiten in relatieproblemen.  Omdat jouw gevoel voor je partner afneemt.
Om de oorzaken van relatieproblemen of latente relatieproblemen, op te sporen zal de relatiecoach met je tijdens de relatievakantie sessies, met jou in beeld brengen welke rollen je momenteel hebt. En hoe deze jou gedrag als partner in de relatie beïnvloeden.
Hoe tevreden je daarover bent. Hoeveel tijd besteed je er aan?
Zijn je vrienden wel echte vrienden . Waar je zonder schroom je zorgen (over je relatie), vreugde en vragen over wat dan ook kwijt kunt. Of die zus die zomaar zwanger raakt, terwijl ´t jou ondanks alle onderzoeken niet lukt. En ze je niet bepaalt steunt met haar nonchalante houding tijdens haar zwangerschap.
Of een hele belangrijke andere rol…jijzelf. Heb je wel tijd om gewoon eens te doen wat je zelf wil. Niks doen..of een dag voor de buis hangen. Of een cursus doen die geen geld oplevert maar alleen geld kost maar wel je nieuwsgierigheid bevredigt.

Onvrede in andere rollen is voedingsbodem voor relatieproblemen

Gebleken is namelijk dat de optelling van alle die onvrede in de verschillende rollen die je  hebt , een belemmering kunnen vormen voor het kunnen geven van aandacht aan je partner. Aandacht in  de vorm van tijd die je met je partner kunt doorbrengen.
Bovendien kan het ook nog zijn dat je heel graag weer dat vrijwilligerswerk (op de instelling waar je gehandicapte broer woont) gaan doen, maar door die lange werkdagen lukt je dat. Dus die rol kan je wel vergeten. En als je dat al zou gaan doen, dan betekent het dat je vrouw meer in de huishouding moet doen. Waar ze een broertje dood aan heeft.

Back To Top