skip to Main Content

Relatieproblemen en geen sex meer

Relatieproblemen en geen sex meer

Na 28 jaar huwelijk waarvan de laatste jaren meer als broer en zus dan als koppel, begin ik mij steeds slechter en slechter te voelen in mijn relatie.
Hebben geen kinderen, we leven wel gelukkig samen, doen veel dingen samen, enz, maar toch knaagt er iets. Ik ben een gevoelsmens.
Een knuffel, kus, lief woordje heeft al lang onze relatie verlaten.
De intimiteit is ook verdwenen, ik hou ervan om mijn vrouw te verwennen en dit met veel respect.
Dat is sinds vele jaren steeds achteruitgegaan, erover praten lukt niet, ze wil er niet over praten, en als er dan eens sex is, is het zoiets statisch van even vlug, nergens niet teveel (of niet) aankomen en je hebt het gehad. Heb steeds het gevoel van, allee, je moet weer eens wegkunnen voor een hele poos. En als ik zo achterom kijk dan is het nooit eens echt met passie van haar kan geweest, altijd met remmingen.
Nu knap ik er totaal op af en mis een knuffel, kus, een teder moment, enz, of is dat mss verkeerd na 28j huwelijk, ik wil en kan er zelfs geen sex meer mee hebben.
En ja, alsof dat nog niet genoeg is, heb ik iemand leren kennen waarmee het héél goed klikt en waarmee ik mss verder zou willen gaan in de toekomst.
Heb wel die stiekeme relatie stopgezet na een tweetal weken want moet er eerst uitgeraken hier thuis, kan zomaar niet alles opgeven.
Ben na een lange periode van ongelukkig voelen, niet kunnen praten met elkaar, eens op zoek gegaan en ja verliefd geworden op een gelijkgestemde dame.
Ook nooit gedacht van mezelf!!!
Ik mis de warmte van het gezellig thuiskomen, een knuffel, kus, er zijn voor elkaar en ja, ook de intimiteit, de sex!!!!!dit betekend héél veel voor mij, ja zelfs op mijn leeftijd.
Hoe geraak ik hier ooit uit????????? een huwelijk van 28j opgeven is niet alles!!!!! Sommigen gaan zeggen een midlife crisis of ………………..
Nog mensen in dezelfde situatie????????

Dag John,
Ik heb veel ervaring met de situatie die je schetst. In relaties-hoe kort of lang ze ook duren- is er altijd sprake van
1.verwachtingen; wel of niet uitgesproken. Verwachtingen zijn niet statisch ze veranderen.
2.ontwikkeling van personen ,hun gedrag en hun behoefte (zie 1)
3.een vorm van communicatie over 1 en 2
Bij het soort probleem is het zaaks om :
1.heel intensief bij elkaar na te gaan wat nu je verwachtingen zijn (na al die jaren) op alle aspecten (die bij elkaar een relatie tot relatie maken; geld,initimiteit,sex, huishouding etc.)
2.te ontdekken waarom die verwachting er is (wat zijn de dieperliggende drijfveren? bijvoorbeeld waarom wil zij geen sex meer)
3.waarom je wel of niet aan die verwachting kunt voldoen
4.wat je kan doen om over die beperking heen te komen (bij de verwachting dat je meer thuis bent en tijd met haar doorbrengt is dat vrij eenvoudig te bedenken..bij meer sex wordt het wellicht lastiger)
5.uit te zoeken hoe groot de urgent en bereidheid is bij jezelf en de ander is om punt 4 als prioriteit te nemen.
Bedenk hierbij nog dat het stellen van een vraag aan de ander niet ervaren moet worden als een ongewenste nieuwgierigheid maar respect voor de ander (je wil weten wat er belangrijk is voor haar of hem EN voor je zelf). Het systematisch niet(meer) stellen van vragen leidt tot vervreemding en uiteindelijk tot het einde van de relatie.
Hoe doe je dat?
Bij het uitvoeren van het bovenstaande is een veel ervaren probleem dat het je samen niet lukt . Vergelijk het maar met 2 mensen die al jaren samen in het Engels gezongen hebben en nu ineens dat in het Vlaams moeten doen. Een nieuwe taal aanleren?!
Daar is een derde voor nodig die je de beginselen van de taal aanleert-terwijl je aan het zingen bent! 
Wij zijn van mening dat bij diepgewortelde problemen als dat van jullie, een uurtje per week niet bijdraagt aan de oplossing.
Hoop dat dit je helpt! En uiteraard willen we jullie graag helpen.

Back To Top