skip to Main Content

Relatieproblemen en praten over sex

Relatieproblemen en praten over sex
Wil je weten wat je partner prettig vindt bij het vrijen? Of gaat de seks niet meer zo goed? Praten met je partner is dan belangrijk.

Praten zorgt voor plezier en tevredenheid

Praten met je partner is een voorwaarde om het elkaar seksueel naar de zin te kunnen maken en allebei tevreden te zijn met de seksuele relatie. Als je open bent over wat je voelt, denkt en vindt, leg je de basis om samen te zoeken naar plezierige manieren van vrijen en mogelijke oplossingen voor seksuele problemen. Bovendien voel je je vaak vrijer in je relatie als je open kunt praten met elkaar. Dat komt je seksleven ten goede!

Omgaan met schaamte en onzekerheid

Veel mensen voelen schaamte om met hun partner over seks te praten. Omdat ze het spannend vinden om hun wensen kenbaar te maken. Maar ook omdat het voor veel mensen taboe is om te praten over seksuele problemen. Bovendien willen ze hun partner niet voor het hoofd stoten en het idee geven dat hij of zij het verkeerd doet. Daardoor blijven ze vaak lang rondlopen met een ontevreden gevoel over hun seksleven.
Ervaar je ook schaamte over praten over seks? Bedenk dat je partner daar waarschijnlijk ook last van heeft. En dat praten over seks niet altijd ‘zwaar’ hoeft te zijn. Integendeel: praten over seks kan heel leuk en zelfs erotisch zijn!
Als seks niet vanzelf gaat
‘Seks moet toch vanzelf gaan?’ denk je misschien. Inderdaad is seks bij uitstek een gebied waarbij veel ‘als vanzelf’ gaat en mensen elkaar aanvoelen. Toch hebben we allemaal in ons seksuele leven momenten dat we het niet redden met aanvoelen en raden wat de ander denkt en wil.

Back To Top