skip to Main Content

Help, mijn man wil geen seks meer

Man wil geen seks meer? Wanhoop niet!

Mijn man wil geen seks meer. Het is verbazingwekkend hoeveel vrouwen er klagen over het libido verlies van hun partner. Meestal wordt er gedacht dat het de vrouwen zijn die na verloop van tijd minder zin in seks hebben, maar er zijn zeker net zoveel mannen die geen seksuele belangstelling meer kunnen opbrengen voor hun vrouw. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de spanning terug in je relatie te brengen.

Gevolgen geen seks in relatie

Niets heeft zo’n verwoestend effect op je relatie als het gebrek aan zin om met elkaar te vrijen. De gevolgen van geen seks in een relatie kunnen dan ook desastreus zijn. De frustraties kunnen zo hoog oplopen dat één van beiden uiteindelijk zijn partner in de steek laat. Houdt de relatie wel stand? Dan is er een grote kans op een buiten relationele affaire.

Seks kunnen we namelijk beschouwen als een eerste levensbehoefte en speelt een belangrijke rol in de onderlinge band met je partner. Wanneer iemands behoeften niet bevredigd worden, is het zeer waarschijnlijk dat diegene elders op zoek gaat en dan in een buitenechtelijke relatie belandt. Een affaire leidt op zijn minst tot een hoop ellende voor beide partners.

help mijn man wil geen seks meer

Relatieproblemen? Doe de relatietest!

* Binnen 8 uur gratis relatieadvies

Fysieke of psychologische oorzaak

Op het moment dat je partner zijn belangstelling voor je verliest, is het goed om onmiddellijk te onderzoeken waardoor het komt dat hij of zij geen zin meer heeft om te vrijen. Geen seks in je relatie kan immers grote gevolgen hebben. Het kunnen puur lichamelijke oorzaken zijn, maar veel vaker nog ligt de grondslag op het psychologische vlak.

Psychologische oorzaken waarom je man geen seks meer wil

De reden dat je man geen seks meer wil heeft vaak een psychologische oorzaak. Want: mannen hebben ook gevoel, alleen uiten ze zich vaak minder makkelijk dan vrouwen. Zorgen en stress stapelen zich dan op.

Factoren die vaak een rol spelen bij een man die geen seks meer wil zijn financiële problemen, drukte op het werk, gebrek aan tijd tijd of geld en andere zaken die de aandacht opeisen zoals kinderen, carrière of zelfs een hobby. Door al dit soort zaken belandt seks steeds lager op de prioriteitenlijst of zorgen ze ervoor dat iemand het gewoon niet meer kan opbrengen om in de juiste stemming te komen voor seksuele intimiteit.

Hoe bespreek je dit?

Een man die geen seks meer wil wordt in onze maatschappij en eigenlijk overal ter wereld als niet-mannelijk beschouwd. Het laatste wat je wil is dat hij zich nog verder terugtrekt, door hem het gebrek aan seks vol in zijn gezicht te gooien.

Pak het daarom subtieler aan en zorg dat jullie op rustige plek zijn en dat hij ontspannen is. Dit kan gewoon thuis op de bank zijn in jullie vertrouwde omgeving. Wel is het aan te raden, omdat het een gevoelig onderwerp is, om niet direct over een fysieke oorzaak te beginnen. Vraag hem eerst of hij ergens mee zit en of hem kunt helpen. En vertel hem dat je hem (en jullie intimiteit) mist.

Komt hier niet direct iets uit, dan is het belangrijk dat je vragen blijft stellen en de dingen niet op zijn beloop laat. Hier kan een relatietest je bij helpen.

mijn man wil geen seks meer gevolgen

Stoppen met twijfelen over relatie onmogelijk, wat kan wel?

Zomaar stoppen met twijfelen is eigenlijk onmogelijk, daarom moet er iets worden ondernomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen. De onderstaande opdrachten zijn niet altijd makkelijk, omdat het best wat vaardigheden en zelfreflectie vereisen. Veel mensen vinden het lastig om dit zonder begeleiding te doen. Gelukkig kunnen wij jou hierbij helpen door een gratis adviesgesprek. Het wordt dan duidelijk waarom jij twijfel over relatie hebt.

Twijfel over relatie? Plan gratis adviesgesprek!

* Binnen 8 uur gratis relatieadvies

De Relatietest geeft snel nieuw inzicht!

Wil je man geen seks meer? Doe je de relatietest (relatiescan) vandaag nog dan heb je morgen antwoord op de vraag ” hoe goed is mijn relatie?”

Via deze relatietest ontdek je hoe jij je relatie ervaart. Vul hem daarom in eerste instantie alleen in.

Wel kun je je partner vragen deze relatietest later ook in te vullen. De beide ingevulde vragenlijsten kunnen de eerste aanzet zijn voor een tweegesprek. Omdat een dergelijk gesprek zonder goede begeleiding gemakkelijk tot nieuwe conflicten kan leiden, is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken.

twijfel relatie verbreken relatievakantie

Fysieke oorzaak uitsluiten

Blijkt op het gebrek aan seks na alles wel snor te zitten in jullie relatie? Dan is het tijd om uit te sluiten of een fysieke oorzaak de reden is dat je man geen seks meer wil. Hiervoor is een gesprek met de huisarts nodig. Het kan een gevoelige stap zijn om hier een derde bij te betrekken, maar het is een noodzakelijke stap om jullie relatie te kunnen redden.

Zijn jullie bij de huisarts geweest en weet je zeker dat de oorzaak niet lichamelijk is? Dan kunnen de volgende tips je misschien helpen seks weer interessant te maken

Heeft hij de interesse in jou verloren?

Mannen zijn van nature doelgericht bezig. Ook voor hun relatie gaat dat op. Daarom komt het vaak voor dat wanneer ze eenmaal de geschikte partner hebben gevonden ze er verder niet zoveel aandacht meer aan besteden: doel bereikt, op naar de volgende uitdaging!

Zo help je hem zijn libido terug te krijgen

Om dit te voorkomen is het daarom belangrijk de uitdaging terug te krijgen in de relatie. Dit betekent niet dat je je man seks moet onthouden (als er nog wat van over is). Wel kun je proberen om iets minder toegevend te zijn dan je gewend bent. Je moet je een beetje mysterieus gaan gedragen.

Dat klinkt een beetje manipulatief, maar als je alleen al maar wat toespelingen maakt op het vinden van een andere man om aan je behoeften tegemoet te komen (ook al ben je dat absoluut niet van plan) dan zal je al snel merken dat er weer iets wakker wordt in je man. Namelijk zijn instinct om te winnen. Hiermee zullen ook al snel zijn seksuele opwinding en behoeften terugkomen.

Wat ook goed helpt is wanneer je ervoor kunt zorgen dat hij zich weer een man gaat voelen, omdat je hem nodig hebt vanwege zijn kracht en zijn vastberadenheid. Prijs hem om zijn prestaties en zorg ervoor dat hij zich nodig voelt om jou te beschermen. Je zult merken dat al snel de seksuele aandrang ook terugkomt.

relatiecoach gratis advies

Wil je man geen seks meer? Praat erover!

Stel vragen en blijf dat doen tot je antwoord krijgt, want de gevolgen van geen seks in je relatie kunnen het einde van je relatie betekenen. Het kan een beladen onderwerp zijn, maar dat wordt al snel minder als je het behandelt zoals ieder ander gedragsitem dat je opvalt. Hulp bij dit soort gesprekken nodig of hulp bij relatieproblemen? Plan vandaag nog een afspraak door te bellen naar: +31 (0)611140465, te mailen naar: info@relatievakantie.com of via het contactformulier.

Back To Top