skip to Main Content

Marjan en Serge januari 2018,Center Parcs : rugzak

Ik wil mijn kinderen terug! Na 2 eerdere en zeer moeizame relaties voor ons beiden, zijn wij met onze hele hebben en houden 8 jaar geleden “gefuseerd”. Met niet één rugzak maar een hele wagon met rugzakken vol met relatie-ellende en goede voornemens om nooit weer in die situatie terecht te komen. Hoe wrang is het dan als je dan opnieuw je relatie als problematisch moet karakteriseren. Je niet gehoord voelt. Je binnenste, buiten komt. Het uiterste van je uithoudings- en aanpassingsvermogen wordt gevraagd. Doodvermoeiend die conflicten. Kinderen -die al geen kinderen meer zijn- niet meer thuis willen komen omdat ze hun buik vol hebben van de ouderlijke ruzies. En dan nog de geld- en gezondheidsproblemen.

¨Relatietherapie? Ik mankeer niks; ga niet naar zo’n zielenknijper ¨
En als het dan toch tot een eerste intake gesprek komt, blijkt dat er geen enkele chemie is. Bovendien is het dag-en avondprogramma van één van ons zo overladen vol, dat zo’n uurtje per week met huiswerk niet gaat werken. Maar zo kan het echt niet langer. Als dit schip niet op koers kan komen moet het maar uit de vaart genomen worden. Het contact met de kinderen is meer waard dan dit. Gelukkig konden we op hele korte termijn met onze privé coach-trainer van Relatievakantie 4 dagen de hei op. Malaga lukte helaas niet vanwege een storm die alle vliegtuigen aan de grond hield. Het improvisatietalent van onze gastheer en coach Ingo zorgde ervoor dat we toch diezelfde dag nog in een Centerparc aan de slag gingen. 6 uur per dagen buffelen, huilen, lachen en dichter bij komen.

Niet teveel omkijken
We mochten niet omkijken, niet niet luisteren, voor oordelen, aannames maken, geen ontwijkende antwoorden geven. Kortom, heel anders omgaan met oorzaak en gevolg van onze conflicten. Een lijst maken met ongewenst gedrag van jezelf. En die boven je bed hangen. Naast de 10 Gouden Communicatie Spelregels. Nu 2 weken later zijn we echt on much better speaking terms. En het oude gevoel komt zo af en toe zelfs weer om de hoek gluren.

Back To Top