skip to Main Content

Carlien en Menno, scheiden hoeft niet meer. Den Bosch , april 2022

Hoe kan het toch zijn? 22 jaar samen, een dochter van 18. Een goed lopend bedrijf en toch..barst dan 1 keer de bom. En woon je op 2 verschillende locaties. Zou corona de druppel zijn? Hoe dan ook; we waren al bijna zover dat de advocaten hun eindvoorstel aan ons zouden sturen. Tot gelukkig 1 van ons voorstelde om toch een andere vorm van relatietherapie te proberen. De intensieve vorm. De Relatievakantie . Of een relatieweekend.

Het was niet zoals we ns het voorgesteld hadden. Niet zoals de relatietherapeut die we eerst hadden. waar veel gepraat werd over het verleden. In vage termen die alleen de “communicatie patronen” benoemden. En ons vertelden wat we als wisten. Namelijk dat de stekker en stekkerdoos niet meer paste. De verbinding was weg. Veel open deuren en veel therapeuten taal. Na 4 sessies stonden we gedesillusioneerd weer op de stoep.

Nee, dit was een relatie intensive. Training en coaching. Het intensieve sloeg op de vele uren die besteed hebben aan het voeren van gesprekken met elkaar op een manier die direct hielp om bestaande frictie tussen ons op te lossen. En potentiele conflicten te voorkomen. Vrijdagavond gestart en zondagmiddag om 16 uur was het klaar. Dank je wel. Scheiden hoeft niet meer, gelukkig.

Gaby en Brian, Vught november 2021

Een emigratie vanuit Nederland naar  Zuid-Afrika en teug naar Nederland. En tussendoor familie uitbreiding met 2. Een Nederlands Zuid-Afrikaans stel in relatieproblemen! Trotse man die dacht geen hulp van buitenaf nodig te hebben. Het was echter wel 5 voor 12 bij ons. We zijn oh zo blij dat we voor een relatie intensive van 3 dagen (5 sessies van 5 uur) hebben gekozen.  En 1 van ons is nu ook nog voor een individueel traject met onze relatiecoach aan het werk. Toch een geslaagde emigratie!

Marjan en David, december 2021

Het was een lange aanloop naar onze relatie intensive in Vught. In ons zelf uitgekozen vakantiepark de Leuvert. We hadden totaal verschillende visie op de noodzaak van hulp van buitenaf. Gelukkig was David uiteindelijk bereid om met één van de relatiecoaches van Relatievakantie te praten. En hij was blij verrast te horen dat het geen onderzoek naar zijn ziel en zaligheid zou worden maar veel eerder een communicatie training en coaching. Dat hij niet “te recht” zou staan maar er vanuit volledige neutraliteit gewerkt zou worden aan het broodnodige “groot onderhoud” van onze relatie. Dat we allebei cliënt zouden zijn en ook samen als stel een cliënt vormen.

Desondanks was het voor ons allebei een hele zware bevalling. Lange intensieve gesprekken. Maar met de aangeleerde gesprekstechnieken zijn we heel snel heel veel opgeschoten. En met de 3 maanden nazorg die we nu hebben hopen we te voorkomen in onze oude patroon terug te vallen.

Norma en Matthijs, Nistelrode, november 2021

Als je vastloopt in je relatie en dan m.n. met betrekking tot communicatie, is het relatieweekend met Ingo zeer waardevol. Het geeft je verschillende inzichten en leert je constructief kritisch naar jezelf kijken. Ingo pakt het op een zakelijke maar ook persoonlijke manier aan. Je gaat te werk vanuit de gedachte klant-leverancier; wat je in feite bent in je relatie. Belangrijk om behoeften te weten om een tevreden klant te krijgen en een sterke relatie op te bouwen en te behouden. Dit ga je met elkaar bespreken en oefenen in de praktijk. Ingo neemt je mee in dit proces op een enthousiaste maar ook zekere rustige, persoonlijke manier. Je pakt samen in 1 weekend door! In tegenstelling tot losse sessies, waar je een uurtje in gesprek bent en daarna weer doorgaat met de zaken van de dag. Ook kan Ingo nazorg bieden na dit weekend, wat prettig is!

Hoe kon je me dat aan doen? Hoogzwanger. Niet alleen van ons kind maar ook van de absolute zekerheid dat ik honderd procent kon vertrouwen op mijn man´s trouw.

Het was onbegonnen werk dachten we, maar we zijn oh zo blij dat we die 5 dagen er voor uit getrokken hebben. En wat een prachtige stad en provincie is dat; Malaga.

Wij wonen in België en wilden graag een vorm van intensieve begeleiding bij het op het goede spoor krijgen van ons huwelijk. Relatietherapie in de vorm van een wekelijks uurtje zagen we niet zitten.

Errit en Reggy mei 2021: de kunst van het luisteren

Onze jeugd is doorspekt geweest met veel te veel misbruik van ieder van ons. Door volwassenen uit de familie-omgeving. Dat maakt dat je het vertrouwen nog maar heel moeilijk aan anderen kunt geven. Voeg daar bij later in onze levens het overmatige gebruik van genotmiddelen en je hebt de setting van waaruit we besloten om de relatie te beëindigen. Als ouders van 1 puberende dochter. Bovendien konden we niet meer naar elkaar luisteren. Laat staan het nog opbrengen om geïnteresseerd te zijn in elkaar. Gelukkig heeft Errit na een nachtelijk chat met een relatiecoach van Relatievakantie, besloten om zelf een individuele coaching te starten. Om zijn luistervaardigheid eens goed onderhanden te nemen. De resultaten daarvan hebben we snel gemerkt. En hebben toen dan ook maar doorgepakt. Een 2-daagse relatie intensive aan huis. We zijn zo blij dat we de handdoek niet in de ring hebben gegooid.

Diana en Dolf mei 2021: samengesteld gezin

Een relatie die zijn 6e jaar in ging. Op sterven na dood. Struikelblokken? Omgang met de ex-en; geschillen over de opvoeding. De wederzijdse advocaten waren al ingeschakeld. Maar ik wilde het toch nog 1 keer proberen. De voorlaatste sessie bij een EFT- relatietherapeut was dramatisch verlopen. Dus samen nog aan tafel bij een “therapeut” was onmogelijk. Dus startte ik een 1 op 1 intensieve coaching. En dat had effect. Op mij en een paar weken later ook op Dolf. Eind mei hadden we dan toch een 3-daagse! Tegen alle verwachting in hebben we het dankzij de niet aflatende inspanningen van onze coach en communicatie-trainer het licht weer in de tunnel gekregen. Nu nog een nazorgtraject van 3 maanden.

Rani en Scott januari 2021: thuiswerken, thuis leren en thuis coachen

Hoe erg is het relatieprobleem- op een schaal van 1 tot 10- was 1 van de vragen die gesteld werden in de online vragenlijst die we moesten invullen vóór het intake gesprek plaatsvond. Er was een gapend gat tussen onze beider antwoorden. Voor de een was het 5 voor twaalf en voor de ander “gewoon” business as usual. De een druk met zijn 6 jaar geleden onderneming in de lucht te houden (het Corona effect) en de ander het thuiswerken combineren met de zorg voor de kinderen en de nieuwe privé onderwijstaken. Uiteindelijk hadden we door het intake gesprek wel gelukkig beide de overtuiging gekregen dat het beste voor de relatie nu een relatie intensive was. En niet het doormodderen zoals we nu al maanden deden. We hebben nu dankzij een intensieve 4-daagse en mini-vakantie in een mooi bungalowpark in Cromvoirt weer zicht op “mooi relatie weer”. We hebben er ook voor gekozen om ons nog 3 maanden individueel en samen te laten coachen. Om de afgesproken individuele en gezamenlijke doelen(huiswerk) te realiseren.

Nora en David, januari 2021: EFT en time out werkte niet

Wij woonden al sinds september vorig jaar apart. Samen een onderneming en kinderen. Maar de time out werkte alleen averechts. In plaats van meer verbinding kwam er alleen maar meer afstand. Bovendien speelde er op de achtergrond ook nog een derde zijn partijtje mee. Gewone relatietherapie had zeer weinig resultaat gehad. EFT gaf veel inzicht in patronen maar weinig zoden aan de dijk.

Dat deed een relatie intensive van 4 dagen wel. Sessies van 3 tot 6 uur gaf ons de zo broodnodige persoonlijke en praktische vaardigheden om weer naar elkaar toe te gaan. Letterlijk. We wonen weer onder 1 dak en de relatie gaat weer crescendo.

Rian en Rick, november 2020: je bent niet op werk!

Wij vormen een zogenaamd samengesteld gezin. Waarbij de kinderen al wel al volwassen zijn. Voor hem heb ik mijn vertrouwde woon-en werkomgeving opgegeven. En ben ik van Zuid- naar Noord-Nederland . Pas na enige tijd ontdekte dat mijn nieuwe liefde een hele hoge positie in het bedrijfsleven had. Een mannetjesputter zeg maar. Ik zelf had een zakelijk veel successen geboekt maar door omstandigheden zat ik nu in alleen nog maar in de rol van partner, moeder en manager huishouding. Maar na een aanvankelijk probleemloze take off, kwamen we na een paar jaar in zeer zwaar terecht. En dreigden we in glijvlucht neer te storten. Dominantie en inschikkelijkheid vochten steeds vaker met elkaar. In een zeer intensieve 3-daagse konden we dankzij de inspanningen van onze relatiecoach en communicatie-trainer net voor het neerstorten, doorstarten. En als leuke bij opbrengst brengen we het geleerde ook in de praktijk op het werk. Want ook daar kraken de verhoudingen wel eens.

Back To Top