Tarieven relatietherapie vergeleken.

Tarieven relatietherapie vergeleken. In dit artikel zijn de kosten van van de consult relatietherapie het onderwerp.  Consult therapie houdt in 1 relatietherapie consult per week. Het alternatief is de meerdaagse relatie intensive (relatieweekend of relatietherapie weekend, relatievakantie).

De tarieven van relatietherapie zijn vrij. Als cliënt kan je dus geconfronteerd worden met zeer grote verschillen in tariefstelling. Het is daarom de moeite waard om goed onderzoek te doen alvorens je keuze te maken. Prijs is uiteraard maar één aspect van de keuze maar omdat de traditionele relatietherapie minstens 10 consulten (van een uur) in rekening wil brengen, is het goed om naar alternatieve vormen van hulp om te kijken.

Wat kost een psycholoog?

Het tarief relatietherapie dat je betaalt voor een consult bij een psycholoog hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld kost een sessie van 45-60 minuten ongeveer €95,-. Maal gemiddeld 10 consulten is 950 euro. Een relatieweekend kost maximaal 950 euro. Maar dat zijn in totaal minimaal 24 uur!

Tarieven relatietherapie vergeleken

Wees op je hoede!

Je bent dus veel duurder uit bij een psycholoog of relatietherapeut dan met een Relatievakantie of Relatieweekend!

Uurtarief of per consult?

Over het algemeen betaal je bij psychologen een tarief per consult. Het tarief van het consult hangt af van de duur van de sessie of het een korte of lange sessie is.

Tarieven relatietherapie vergeleken: sessieduur

Er zijn korte sessies en lange sessies. Een korte sessie duurt tussen de 45 en 60 minuten, een lange sessie duurt tussen de 75 en 90 minuten. Een lange sessie wordt vaak gekozen bij het intakegesprek of als de therapie met meerdere personen is. Voor een lang consult wordt een hoger tarief gerekend.

Tarieven relatietherapie vergeleken: kosten psycholoog

De tarieven die psychologen rekenen kunnen voor een sessie kunnen verschillen. Zo is een consult relatietherapie (2 personen) vaak duurder dan een consult met 1 persoon. Een hoger tarief voor een consult buiten kantoortijden is gebruikelijk, maar wordt niet altijd gerekend.

De psychologen aangesloten bij Psyned werken met dezelfde tarieven, zodat het overzichtelijk blijft. Dit zijn onze tarieven op een rijtje:

  • Individueel consult kort: €95,-
  • Individueel consult lang: €142,50,-
  • Relatietherapie kort: €115,-
  • Relatietherapie lang: €150,-
  • Consult coaching: €115,-
  • Buiten kantoortijden: +€20,-

Tarieven relatietherapie vergeleken: tarieven e-mail of telefonisch consult

Er zijn ook psychologen die nog andere type consulten gebruiken, zoals een e-mailconsult of telefonisch consult. Dit kunnen aangepaste tarieven zijn ten opzichte van het reguliere consult, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteed.

Tarieven voor online therapie

Online therapie is iets wat de laatste jaren een vogelvlucht neemt. Door middel van videobellen kan je in behandeling bij een psycholoog naar keuze. Dat de psycholoog aan de andere kant van het land woont of jij in het buitenland zit, maakt bij online therapie niet uit. De tarieven voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de consulten die je hebt in de praktijk. Je kan er ook voor kiezen om online sessies af te wisselen met face-to-face consulten met de psycholoog.

Tarieven relatietherapie vergeleken: tarieven voor zelfhulp modules

Wat je ook kan doen is er voor kiezen om (eerst) zelf met je klachten aan de slag te gaan met een online programma, een zelfhulp programma. Je kiest dan een programma dat aansluit bij jouw hulpvraag. Door middel van uitleg, video’s en opdrachten ga je aan de slag met deze specifieke klachten. De tarieven van de zelfhulpprogramma’s die we samen met Therapieland aanbieden verschillen per programma, variërend van eenmalig € 9,95 tot € 49,95. De online relatiecoaching van Relatievakantie is ook in dit opzicht echter een veel interessantere en de meest economische optie. Lees meer

Tarieven relatietherapie vergeleken: informeer vooraf naar de tarieven

Om te voorkomen dat je teveel betaald of niet krijgt waar je recht op hebt, is het aan te raden om van tevoren te informeren naar het tarief dat gehanteerd wordt door de desbetreffende psycholoog. Dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.