skip to Main Content

Relatietherapie on line

Relatietherapie on line 550 euro

on line skype relatietherapie

Relatietherapie onlineRelatietherapie online? Gaat het slecht in jullie relatie en willen jullie relatietherapie op afstand? Dan kunnen jullie online relatietraining volgen. Gedrag veroorzaakt relatieproblemen. Daarom moet het gedrag dat dat veroorzaakt kennen en “elimineren” c.q reduceren.

Relatietherapie online 0611140465 of chat

Wij googlede “relatietherapie online ” en kwamen zo met onze relatieproblemen bij een relatietherapeut (of relatiecoach..what´s in a name!) van Relatietherapie on line  terecht. In eerste instantie verliep het contact via de chatfunctie op hun home page.

Relatietherapie online: het begon met online en kosteloos advies

In alle anonimiteit en op de raarste momenten hebben we toen eerst onze situatie on line besproken. Individueel en ook samen. We kregen van hun het gratis werkboek “Schat, wil je mijn klant zijn?” en ze wezen ons op de grote “videotheek” met video´s die veel inzicht geven in je eigen rol en mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van online relatietherapie?

– Geen wachtlijst, aanmelden kan direct;
– De relatietherapie of relatiecoaching vindt plaats in uw eigen tijd en omgeving (je beantwoordt  whatsapps, e-mails wanneer dit voor jou het beste uitkomt);
– Geen reistijd en reiskosten;
– Het is laagdrempelig.

Behandel jij je partner als je beste klant?

Hoe kijk je naar jezelf als je relatieproblemen hebt. Zoek de oplossing niet bij de ander maar bij jezelf. Probeer je partner als je belangrijkste klant te behandelen. Stel vragen in plaats van in discussie te gaan. Ontdek wat de behoeften en verwachtingen zijn. En wat de belangrijkste zijn. Ga bij jezelf na of je dat kan leveren. Want je bent leverancier van gedrag.

In onderstaande video wordt die gedachte toegelicht.


Werkboek “Schat wil je mijn klant zijn? bestellen? Klik hier

Eerst de relatietest

Maar voordat we de startknop indrukten, hebben we eerst de relatietest van Relatievakantie (relatietherapie on line) gedaan. Zodat we een beter inzicht kregen in hoe wij tegen onze eigen relatieproblemen aankeken. Klik hier voor de relatietest.

Voer de relatiescan uitDe Relatietest gaf nieuw inzicht!

Doe je de relatietest(relatiescan) vandaag nog dan heb je morgen antwoord op de vraag  ” hoe goed is mijn relatie?”
Via deze relatietest ontdek je hoe jij je relatie ervaart.  Vul hem daarom in eerste instantie alleen in.
Wel kun je je partner vragen deze relatietest later ook in te vullen. De beide ingevulde vragenlijsten kunnen de eerste aanzet zijn voor een 2 gesprek. Omdat een dergelijk gesprek zonder goede begeleiding gemakkelijk tot nieuwe conflicten kan leiden, is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken.

De tip over relatieconflictbeheersing werkte!

Relatieconflict vechtenEen conflict is de laatste fase in een proces van gebeurtenissen tussen 2 partijen. De fase waarin je niet meer door 1 deur kan. Niet meer luistert. De ander zijn opvatting, mening, voorstel onacceptabel en of onbegrijpelijk vindt.
Hoe los je dat op met je vrouw, man, vriend, vriendin?

Wat niet werkt:

 • Blijven aanvallen en beschuldigen
 • Dezelfde argumenten herhalen; anders inpakken; dreigen
 • De ander de schuld geven en de oplossing laten bedenken
 • Een coalitie smeden met anderen
 • Je als een slachtoffer gedragen
 • Argumenten en bewijsmateriaal voor je eigen gelijk verzamelen
 • Doen alsof het er niet is
 • Het doorschuiven naar een ander

Weten wat je aandeel in het ontstaan van het conflict is en dat erkennen. Daar begint het voor jou mee. Vervolgens het tonen van de bereidheid, daadkracht en de creativiteit om jou aandeel te leveren aan de oplossing.

Wat wel werkt:

Bekijk onderstaande video  conflictbeheersing in je relatie

Klik hier voor het hoofdartikel over relatieconflictbeheersing

Zelf aan de slag met on line hulp om je relatieproblemen op te lossen

We zijn na het doorwerken van het boek en de video´s toen eerst zelf aan de gang gegaan met af en toe wat over en weer gechat, gewhatsap en gebel met een relatietrainer/-coach. Waarbij ons opviel dat er relatief weinig werd “omgekeken” naar wat er in de relatie of ons leven was gebeurd. Focus was echt op ” vandaag en de toekomst”. Welk gedrag draagt bij en welk niet aan het oplossen van de relatieproblemen!
Wij zaten echt in een crisis situatie van jewelste in onze 10 jaar oude  relatie. En de “zelfhulp” route liep uiteindelijk toch dood. We zaten te vast in een patroon van over en weer beschuldigen. Toen hebben we met onze “on line” relatiecoach de mogelijkheden van een relatieweekend of relatievakantie besproken en welke relatietherapeut van hun team de beste match met ons zou kunnen opleveren.

Vragen en doorvragen tot je weet wat er achter het gedrag schuil gaat

De werkwijze van de relatietherapeuten/ relatiecoaches van de relatietherapeut van  Relatietherapie on line , is gebaseerd op de socratische vorm van communicatie. Onderstaande video´s gaan onder meer daarover.

Relatievakantie op maat

Dat ( organiseren van de Relatievakantie) had nogal wat voeten in de aarde vanwege de oppas van de kinderen. Maar daar werd door de relatietherapeut (hij zei steeds dat ze geen relatietherapeuten zijn trainers en coaches en dat is ook zo!) goed in meegedacht. Zodat we uiteindelijk een aangepast intensief dagprogramma hadden waarin we toch 2 keer per dag (3 a 4 uur) aan de slag konden. Basis dagprogramma Relatievakantie? Klik hier

Kosten lager dan relatietherapie, 950 euro all-in

Qua kosten schrokken we in eerste instantie wel. Maar toen we de kostenvergelijking hadden bekeken, hadden we al snel door dat de prijs/toegevoegde waarde verhouding wel in orde was. Klik hier voor de kostenvergelijking.

Snel resultaat

De ergste relatiepijn is in minder dan 5 dagen mede verholpen door toedoen van de relatiecoaches (relatietherapeuten) van relatietherapie on line.
Wij kregen in beeld waar onze foute gedrag zit; hoe we elkaar door een andere vorm van vragen stellen en antwoorden  maximaal inzicht kunnen geven in onze verwachtingen van de ander, gevoelens. Hoe een crisis te hanteren en te voorkomen .
Voor elke situatie wist onze relatietherapeut en relatiecoach weer terug te brengen naar de basisoplossing. Wat de kernproblemen waren in onze relatie. Hoe we tot een betere tijdbesteding konden komen in de rollen die we hebben.  En de relatie tussen de  foute tijdbesteding en het relatieprobleem ontdekte.
Wij hebben in de meerdaagse Relatievakantie een communicatiestijl aangeleerd die ons zal behoeden voor terugval in de oude gewoonte.

Het resultaat?

Door de relatietherapeut van Relatievakantie hebben we beeld en geluid gekregen over waar onze foute gedrag in zit;

 • hoe we elkaar door een andere vorm van vragen stellen en antwoorden  maximaal inzicht kunnen geven in onze verwachtingen van de ander, gevoelens.
 • Hoe een crisis te hanteren en te voorkomen . Voor elke situatie wist onze relatietherapeut en relatiecoach weer terug te brengen naar de basisoplossing. Wat de kernproblemen waren in onze relatie.
 • Hoe we tot een betere tijdbesteding konden komen in de rollen die we hebben.  En de relatie tussen de  foute tijdbesteding en het relatieprobleem ontdekte.

Nazorg gedurende 3 maanden

Na de week Relatietherapie on line, hebben we nog 3 maanden (1 keer per maand)  Skype evaluatie gehad met onze relatiecoach/ relatietherapeut. De afspraken en doelen die in de Relatievakantie hadden gemaakt  hadden we toen op papier gezet. En we hadden ook een nieuw weekrooster gemaakt (we moesten de eerste 3 maanden minsten 25% meer tijd aan elkaar besteden). De nazorg bestond er vooral uit om na te gaan  of en in welke mate we de afspraken waren nagekomen. En zo niet, waarom en wat er door de “overtreder” aan gedaan ging worden in de komende maand.

Resultaat telt

Relatievakantie (Relatietherapie on line) is gespecialiseerd in het oplossen van Relatieproblemen door toepassing van relatie- en gezinstherapie . De cliënt staat bij de relatietherapeuten en relatiecoaches van Relatievakantie centraal, waardoor hij of zij zich gehoord, begrepen,gesteund en welkom voelt. Wij willen resultaat leveren en zijn geen uren-fabriek. Kijken tijdens onze gezamenlijke sessie niet op de klok.
Wij geloven niet in een consult-benadering (uurtje per week naar de relatietherapeut). Wel in elkaar met diepte-interviews opnieuw leren kennen en er zo achter komen wat er van je verwacht wordt. Waarom en wat je aan je eigen gedrag dient aan te passen om het weer leuk te hebben samen.

 Online Relatietherapie van Relatievakantie of

Relatievakantie wil verandering brengen in het gedachtegoed dat relatietherapie ingezet wordt als ‘laatste’ redmiddel. Iedere relatie kent zijn up’s en down’s. Dat is normaal. Toch is het in veel situaties zinvol om in relatietherapie in de vorm van een Relatieweekend te gaan. Bijvoorbeeld voor een boost in je relatie, als er terugkerende ruzies zijn, als de seks niet bestaand is geworden, of als je niet meer weet of je nog bij elkaar wilt blijven. Zowel voor kleine als grote problemen helpt relatietherapie.

Wat is relatietherapie online wel?

 • een geheel via Sype,whatsap en/of telefoon uitgevoerde coaching en communicatietraining voor de relatie in crisis ;
 • als onderdeel van een 5 daagse workshop (  2 sessies per dag van maximaal 3 uur)
 • waarin ze oefenen met het gedrag dat -gegeven hun problematiek- nodig is om deze problemen duurzaam  te elimineren c.q te reduceren; met permanente (24 uur beschikbaarheid) coaching
 • deelnemers een week-, maand en jaarplanning maken van alle activiteiten (tijdbesteding) die zorg moeten dragen voor ´quality time´voor de relatie
 • deelnemers tot 3 maanden na de workshop per skype met hun relatiecoach de onderling gemaakte afspraken (w.o de tijdbesteding) evalueren
 • meer dan 70% van de (echt) paren die een Relatietherapie on line achter de rug hebben, na 1 jaar meldt een veel betere relatie te hebben dan er voor

Wat is relatietherapie online  niet?

 • het is géén therapie; er is o.i géén sprake van ” genezen” maar alleen van af te leren en aan te leren (gewenst) gedrag
 • waar jullie relatie-verleden uitgebreid onder de loupe wordt genomen
 • de persoonlijkheid of oordelen daarover vormen geen doel of onderwerp van de workshop
 • het is geen serie van gesprekken -waar tussen- dagen van thuis  huiswerk maken worden gepland

Informatie over de  relatietherapie online van Relatievakantie.

In je eigen omgeving

Jij en je partner werken in je eigen omgeving aan de verbetering van je relatie. Jij en/of je partner en je relatietherapeut of relatiecoach zijn tijdens de therapie sessie allemaal online. Hierna hebben jullie beiden in je vertrouwde omgeving rustig de tijd om na te denken over wat je hebt besproken. De ervaring leert dat het niet meer of minder makkelijk is om je gedachten en gevoelens openhartig te bespreken via een webcam

Hoe kan ik mij aanmelden voor intensieve relatietherapie online?

1. Je kunt je aanmelden via de chatfunctie of per whatsap
2. Binnen 24 uur ontvangt je een antwoord email met een voorstel voor een intake gesprek per skype of Google Hangout ;
3. Na de intake ontvang je de factuur voor het verschuldigde bedrag.
4. Nadat je betaling is ontvangen, wordt het traject opgestart en ontvangt je binnen 24 uur je eerste e-mail.

* Deze online begeleiding sluit je steeds af voor een periode van 3 maanden. Daarna kun je aangeven of je vindt dat de training het gewenste resultaat had.

Wat zijn de kosten van relatietherapie online?

De aanmelding en beoordeling  is gratis. Vast tarief van 550 euro.

Hoe lang duurt het relatietherapie online  traject gemiddeld?

De behandeling bij Relatietherapie on line is oplossingsgericht en hierdoor vrij intensief. De frequentie van het hebben van contact met je trainer vindt altijd in overleg met jou plaats. Over het algemeen is dit in de aanvang één of 3 keer per week. Hierdoor is de behandeling over het algemeen kortdurend van aard. De meeste cliënten hebben gemiddeld 1 tot 3 maanden nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Informatie over de  relatietherapie online van Relatievakantie.

Back To Top
NederlandsEnglishEspañol