skip to Main Content

Relatieprobleem en vreemd gaan

Relatieprobleem en vreemd gaan

Relatieprobleem en vreemdgaan

Wanneer je partner een scheve schaats heeft gereden, blijft de bedrogene gekwetst achter. Onderstaande tips kunnen helpen deze moeilijke periode te verwerken en verder te gaan met je leven.
Laat jezelf even de tijd om te rouwen, je mag in je bed kruipen en zoveel huilen als je wil. Erken dat dit een moeilijke periode is, maar geef jezelf even om het verdriet te verwerken. Je bent in shock en waarschijnlijk ook boos. Hoewel het erg verleidelijk is om te schreeuwen en in je boosheid te gemene uitspraken te doen, ben je beter af door even niks te zeggen tot je gekalmeerd bent. Wanneer je stressniveau erg hoog is, gedraag je je irrationeel en kun je dingen zeggen waar je achteraf spijt van krijgt.

Praat niet met je partner tot de eerste woede is gaan liggen. Rust voldoende, zet enkel voedzame producten op het menu, vermijd junkfood, sport en doe zelfs wat aan meditatie. Zoek een gezonde uitlaatklep om de stress van de breuk beter te verwerken.
Je mag vragen stellen, je hoeft niet elk detail te weten. Om de pijn te verwerken moet je wel praten met je partner en informatie verzamelen om dit hoofdstuk af te ronden en verder te gaan. Doe je dit niet, dan zullen ooit de twijfels naar boven komen. Vermijd vragen als was ze beter/mooier/sexyer/slanker dan ik?  Als je partner eerlijk antwoordt, kan dit een steek in je hart zijn, als hij zegt van niet, dan ga je niet begrijpen waarom je geliefde het heeft gedaan. Dit helpt niet in het verwerkingsproces.
Delen is goed, maar wees voorzichtig met wie. Moesten jullie toch beslissen om samen verder te gaan, kan dit in je gezicht opblazen. Kies een of twee personen die je vertrouwt en waar je je hart aan kan luchten. Als je het aan iedereen zegt, zal iedereen ook een mening over je partner hebben. Als je het toch opnieuw gaat proberen, dan moet je je geliefde ook verdedigen bij iedereen en dat ga je al snel beu worden.
Begin niet als een gek telefoonrekeningen, mails en gsm-berichten te controleren als jullie besluiten om samen verder te gaan. Dit maakt dat je die boze gevoelens blijft voeden. Het gevaar is ook dat je blijft zoeken tot je iets vindt.

Je moet je partner vergeven, niet voor de andere persoon, maar voor jezelf. Dit betekent niet dat je moet vergeten wat er gebeurd is, maar je moet wel de boosheid loslaten. Je hebt nog steeds recht op je verdriet, maar zorg dat je niet verbitterd wordt en dat dit je hele leven verpest.
Ga je alleen of samen verder? Dit is de moeilijkste vraag. Want de kans is groot dat je die persoon nog graag ziet. Je moet de volgende drie vragen stellen voor je een beslissing maakt:
1. Hoe goed was je relatie voor het bedrog? Was het een misstap of de laatste druppel die je doet beseffen dat de relatie uitgedoofd was.
2. Heeft je partner spijt? Doet hij of zij moeite om alles weer recht te trekken?
3. Kun je je partner vergeven? Als je het niet kan loslaten, blijf dan niet. Want dan wordt de relatie een kwelling voor jullie allebei.
bron:Goed Gevoel

Back To Top