Waarom online relatietherapie?

On line relatietherapie een optie? In dit artikel geven we de antwoorden op al je vragen. De voor-en nadelen. Wat relatietherapie is en wat intensieve relatietherapie of relatieweekend is.

Verbinding Hersteld |binnen 72 uur

on line relatietherapie betekent: we duiken-samen- zo diep als nodig in de oorzaken van de problemen die verdriet, woede, pijn en/of frustratie bij je veroorzaken. En we helpen je-binnen 72 uur- meningsverschillen,ruzies en conflicten om te zetten in verbinding en de ooit sterke band tussen jullie te herstellen.

Hechte band Relatie Coach

In die korte tijd ontwikkel je ook een hechte vertrouwensband met je relatiecoach. Dat is het natuurlijke gevolg van de diepgang van de gesprekken en de match met elkaar. De 3 maanden daarna kun je altijd een beroep op je coach blijven doen.

Voor wie on line relatietherapie?

We zijn in 2010 begonnen met Relatievakantie. Voor degenen die niet het geloof hebben dat een uurtje per week relatietherapie hun relatieprobleem gaat oplossen.

on line relatietherapie= hulp aan huis wanneer jij tijd hebt

Nederlandse stellen in het buitenland

Voor Nederlanders buiten Nederland (zogenaamde ex-pats) startten we in 2012 met relatietherapie online. En in 2015 zijn we gestart met Relatieweekend

Corona virus

Met de komst van het corona virus ontstonden er 2 belangrijke effecten.

Ander sociaal leven

In de eerste plaats kwam er veel druk op liefdesrelaties omdat het normale sociale leven en dus ook het normale liefdesleven in 1 klap veranderde.

afstand 1,5 meter

Het meeste indringende en voelbare effect is dat (echt)paren met een relatieprobleem niet meer zo gemakkelijk voor de ¨live” vorm van relatietherapie of relatie coaching konden of wilden kiezen.

Oppas

Konden we maar thuis…..

Intensieve relatietherapie betekent dat je in 3-5 dagen je relatieproblemen oplost. Maar je moet dan wel in die tijd zorgen dat andere gezinsleden goed verzorgd achterblijven.

Als dat niet lukt, dan is online relatietherapie een uitstekend alternatief.

3 maanden nazorg

We staan er niet alleen voor

Maar ook hoe we je 3 maanden daarna nog coachen. Online. In het on line relatieweekend heb je een groot “infuus” aan vaardigheden en kennis gekregen. Daarmee kun je ” op eigen benen staan”.

Wij weten dat de eerste 3 maanden kritisch zijn. Terugval in je oude gedrag komt in 25% van de gevallen voor. Om dat te voorkomen kun je gebruik maken van de 9.00-21.00 uur online nazorg. Voor een vast bedrag van 300 euro.

Online relatietherapie is net zo effectief

Zit jij ok zo?

De stappen, het materiaal , de aan jou bestede tijd en aandacht. Het is allemaal hetzelfde als bij een Relatieweekend in een vakantiewoning. Alleen je hoeft geen accommodatie te huren maar werkt vanuit je thuissituatie (je kan natuurlijk ook elders een accommodatie huren omdat je er even uit wil).

Vergelijking online en off line relatietherapie

OnlineOff line
wie is cliënt?: ieder van jullie en samenwie is cliënt?: ieder van jullie en samen
# sessies/ dag :2-3# sessies/ dag :2-3
# dagen aanééngesloten:2-3-4-5# dagen aanééngesloten: 2-3-4-5
locatie: plaats onafhankelijk (kan thuis maar ook in de auto)locatie: in een door jou gekozen/ geboekte accommodatie
programma: zie paginaprogramma: zie pagina
werkwijze: gesprekken 1 op 1 en 1 op 2werkwijze: gesprekken 1 op 1 en 1 op 2
gespreksmedium: video-bellengespreksmedium: face to face
gespreksduur: maximumgespreksduur: minimum
kosten: geen kosten voor accommodatie en reiskosten coachkosten: geen kosten voor accommodatie en reiskosten coach

on line relatietherapie en relatiecoaching is qua effectiviteit, duur, fasering vrijwel identiek aan een offline relatietherapie van 3,4 of 5 dagen. Maar de maximum tijd per sessie is ongeveer 3 uur. De ervaring leert namelijk dat online gesprekken- dus ook gesprekken over je relatie- meer van het concentratievermogen vragen.

Je thuis als relatie werkplaats

Het enige verschil is de locatie en de wijze van gespreksvoering met je relatiecoach. Die verloopt via internet. Deze optie bevelen we aan als je

 • een niet zo urgent relatieprobleem wilt oplossen maar je niet de 2 of 3 dagen vrij kunt maken of
 • jij wel aan je relatieprobleem met externe hulp wilt werken maar je partner (nog) niet

Online | afstandelijk?

De ervaring leert dat het niet meer of minder makkelijk is om je gedachten en gevoelens openhartig te bespreken via een webcam. Het is zelfs een voordeel. Je wordt niet gehinderd door de fysieke aanwezigheid van je online relatietherapeut.

Vragen over online relatie therapie:

Wat is intensieve online relatietherapie?

On line relatietherapie. Directe Hulp voor je relatie op afstand. Kan dat? Werkt dat? Wat kost dat? Voor welke relatieproblemen is on line relatietherapie met name de oplossing?

Antwoorden op al deze vragen vind je deels in deze pagina. Je kan echter ook ons via de chat, telefoon of whatsapp bereiken. 24/7.

Oorzaak relatieproblemen?

Wat je tot nu toe hebt ondernomen heeft nog geen verbetering gebracht. Er moet echt iets anders gebeuren. Je bent allebei ontevreden, geërgerd of misschien wel boos en gefrustreerd door het gedrag van de ander. Of van jezelf.

Naar de oorzaak van relatieproblemen is veel onderzoek gedaan. Kennis over een probleem is meestal de eerste stap richting oplossing. Lees daarom maar eens een uitgebreid artikel dat we daar over schreven.

On line relatietherapie: 2 opties

Als je tijd en geld wilt gaan investeren in online externe hulp voor je relatie heb je bij ons- Relatievakantie– de volgende online opties:

on line relatietherapie de snelweg
kort maar hevig

De Korte Weg | intensieve relatietherapie

 • 2 sessies per dag van 2-4 uur (niet aan de klok gebonden); 2,3 of 5 dagen (aanééngesloten)
 • direct starten
 • online vanaf thuis
 • normale leven stopt even
 • geen tijdverlies met reizen
 • geen wekelijks verlies van tijd met opstart en afsluiting consult
 • direct hotline online contact ingeval een directe behoefte aan hulp
 • ergens “anders” of in je eigen huis (via internet)
 • resultaat is er na 3 dagen
 • vast bedrag vooraf bepaald; ook voor 3 maanden nazorg

De Langere Weg | consult relatietherapie

relatietherapie consult de lange weg
5 tot 10 weken
 • 1 uur per sessie : zo vaak en zo lang als nodig
  • therapie met huiswerk tussendoor
  • het dagelijkse leven gaat gewoon door
  • iedere keer verlies van tijd met opstart en afsluiting
  • oude routine en communicatie-gedrag blijft langer
  • ingrijpen en creëren leermoment bij conflict lastiger
  • resultaat komt na een paar weken
  • kosten zijn variabel
  • duur onbepaald

Wij Bieden Zowel de Korte Als De Lange Weg Aan

Wat is het probleem?

Zoals bij iedere hulpverlener of adviseur, hebben wij- om je situatie voldoende te gaan begrijpen om te oordelen of en hoe we je het beste en het snelst kunnen helpen- enige informatie over je partner en jou nodig.

Voordat je daarom ook maar 1 euro uitgeeft aan extern advies of hulp, adviseren wij daarom eerst te onderzoeken of 2 of 3 dagen investeren in je relatie wel zin heeft.

Welk cijfer krijgt het gedrag van je partner?

We nodigen je daarom uit om samen(maar wel ieder apart) eerst je relatie te beoordelen. In concreto: een beoordeling van het gedrag van je partner en jezelf. Geen veroordeling!

Daarna kunnen we in een -kosteloos- gesprek de resultaten doorspreken en je ons advies geven.

Lotgenoten verhalen

Via onderstaande button “beland je” in de beschrijving van de problemen van een aantal cliënten. Wellicht herken je iets van de geschetste problematiek en weet je dat we daar in ieder geval ervaring mee hebben. Maar we hebben sinds 2009 meer dan 900 cliënten door kunnen laten starten . Dus onze ervaring is veel ruimer dan deze paar voorbeelden.

 

Ons Team

Mocht je voor ons kiezen dan krijg je eerst nog de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de (vertrouwens) personen waar je mee aan de slag gaat. Een Online Persoonlijke Kennismaking met die persoon is een must. De keuze is aan jou.

online weekend relatietherapie
Elizabeth Schot, relatietherapeute

Online Relatietherapie Op Maat

Het verloop van je online relatieweekend is niet standaard. Wat vast staat is het begintijdstip(en zelfs daarin zijn we flexibel) en het moment van afsluiting. Maar bij de start worden door de online relatietherapeut de basis spelregels met je ontwikkeld en afgesproken. Die zorgen er voor dat er geen contra-productieve misverstanden ontstaan tussen jullie onderling en/of jullie en de relatietherapeut.

Online relatietherapie relaxed?

Eén ding dat ons opvalt aan stellen die voor online relatietherapie kozen, is dat die stellen soms succesvoller zijn bij het herstellen van hun relaties dan paren die we persoonlijk ontmoeten. 

Meer rust en tijd

We denken dat de redenen daar voor zijn dat ze meer tijd en daardoor rust ervaren. Er is minder afspraak-en minder prestatiedruk.

Minder geregel

Er moet minder geregeld en gedaan worden om te starten! Zowel voor, tijdens als na de sessies. Er is ook minder sociale druk. Niemand buiten jezelf ziet iets van het proces van verandering. Uiteindelijk zullen ze het wel merken. 

Geen regelmaat

Dus wat te vaak gebeurt bij de “ kantoorgebonden” relatietherapie” , is dat zelfs de meest serieuze en toegewijde paren -door andere dringende verplichtingen-gedwongen worden af en toe te verzaken. Zich niet goed konden voorbereiden of niet of niet op tijd aanwezig kunnen zijn.

Begin Gaat Nog Wel

De eerste sessie gaat het nog wel redelijk. Maar naar mate de tijd vordert wordt het steeds lastiger om tijd en de energie op te brengen om weer naar dat “kantoor te gaan en op die bank te gaan zitten”.En dat is een probleem

Creëer Een Fijne Praat Plek

Online relatietherapie is zonder drempel. Zonder stress!  Je gaat gewoon naar huis of een plek waar je je fijn voelt. Trekt je huispak aan. Doe wat je nog moet of wilt doen en ontmoet je online relatietherapeut op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Ergens in woning.

Zoom & Skype

online relatietherapie minder stress
Even Weg Zoomen

Als één van jullie buitenshuis is doet die gewoon mee via een drievoudig online-gesprek vanuit die plek (hotelkamer of werkplek). Je hebt geen oppas nodig, want we kunnen onze sessie zo plannen dat je tussendoor aandacht kunt geven aan wie dat nodig heeft. 

Comfortabel

Online relatietherapie betekent….je gaat aan het werk in je eigen huis. Het zullen intensieve gesprekken zijn. Waarbij je ineens iemand online je huis binnenkomt waar je 2 a 3 dagen mee in gesprek gaat. Samen of alleen. Afhankelijk van hoe een en ander zich ontwikkelt. Er hangt veel van af. Dus je moet goed voorbereid en in goede conditie zijn.

Het is belangrijk dat-hoezeer de relatie tussen jullie ook verslechterd is- dat je een plek thuis creëert waar je

 • comfortabel zit gedurende langere tijd (2 a 3 uur); kamertemperatuur passend bij wat jullie beiden minstens nodig hebben
 • allebei goed in beeld bent via een snelle (Netflix)  internetverbinding
 • goed verstaanbaar bent
 • niet gestoord wordt door iets of iemand
 • je voorbereide materialen bij de hand heb

Hulpmiddelen online relatieweekend

Opnameapparatuur

Zorg verder dat je een smartphone met opname functie bij de hand hebt. Test de opname en afspeelkwaliteit. Veel van de gesprekken die je met je online relatietherapeut voert zullen worden opgenomen en afgespeeld. De sessies zijn vooral gericht op het snel ontwikkelen van een effectieve en verbinding vergrotende vorm van gespreksvoering. Waarbij conflicten geen kans krijgen om te ontstaan.

pen en papier

Het menselijk brein is zeer beperkt in staat lang te luisteren. Woorden verdampen en het zal daarom nodig zijn om gedachten die je hebt op te schrijven.

eten en drinken

Je bent gewoon aan het werk. Maar van praten krijg je een droge keel. En soms heb je gewoon zin om iets te eten. Dat zijn ook mooie natuurlijke pauze momenten

Wat is relatietherapie?

Het enige instrument dat een relatietherapeut heeft is zichzelf. Hij praat met je. Stelt je heel veel vragen. Laat je met elkaar praten. Door elkaar vragen te laten stellen. Geeft je oefeningen en feedback. Alles op een zodanige manier en zo getimed en gecoacht dat je uiteindelijk je relatieproblemen achter je laat. Klik op de blauwe knop en je weet over relatietherapie.

Kosten en contact

We hebben onze best gedaan om uiteen te zetten wat online relatietherapie voor je kan betekenen. Maar als het zo is dat je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Vrijblijvend en kosteloos.