Waarom online relatietherapie?

On line relatietherapie. Directe Hulp voor je relatie op afstand. Kan dat? Werkt dat? Wat kost dat? Voor welke problemen?

Andere Vragen Die Je Daarover Zou Kunnen Hebben Zijn:

Of vragen als hoe

Antwoorden op Je Vragen

On line relatietherapie een optie? In dit artikel geven we de antwoorden op al je vragen. En geven we aan hoe we je online -via beeldbellen met Whatsapp of Zoom– d.m.v. intensieve coaching en communicatie-training kunnen helpen. En hoe jullie gedrag daarna weer zal aansluiten op elkaars verwachting van elkaars gedrag. Maar ook hoe we je 3 maanden daarna nog coachen. Online.

Weinig Leestijd ?

Deze hele pagina lezen kost je ongeveer 10 minuten. Wil je alleen eerst info over het programma, de werkwijze , ons en de kosten dan klik je gewoon op onderstaande knoppen.

Oorzaak relatieproblemen?

Wat je tot nu toe hebt ondernomen heeft nog geen verbetering gebracht. Er moet echt iets anders gebeuren. Je bent allebei ontevreden, geërgerd of misschien wel boos en gefrustreerd door het gedrag van de ander. Of van jezelf.

De 8 oorzaken van een relatieprobleem

Naar de oorzaak van relatieproblemen is veel onderzoek gedaan. Onderstaand beschrijven we de 8 meest voorkomende oorzaken van relatieconflicten en waar stellen relatietherapie voor hebben gebruikt om ze op te lossen.

Gedrag is de oorzaak

In de relatie draait alles om hoe je je naar de ander toe gedraagt. In zijn algemeen of bij bijzondere gebeurtenissen. Als dat gedrag niet overeenkomt met de verwachting van de ander ontstaat afstand in plaats van toenadering en hechting, verbinding. Dat moet dus anders! Dit is zo belangrijk dat we daar een apart artikel over hebben geschreven voor je.

De Opties

Als je tijd en geld wilt gaan investeren in online of offline externe hulp voor je relatie heb je bij ons- Relatievakantie– de volgende online opties:

on line relatietherapie de snelweg
2 of 3 dagen

De Korte Weg | intensieve relatietherapie

 • 2 sessies per dag van 2-4 uur (niet aan de klok gebonden); 2,3 of 5 dagen (aanééngesloten)
 • direct starten
 • online vanaf thuis
 • normale leven stopt even
 • geen tijdverlies met reizen
 • geen wekelijks verlies van tijd met opstart en afsluiting consult
 • direct hotline online contact ingeval een directe behoefte aan hulp
 • ergens “anders” of in je eigen huis (via internet)
 • resultaat is er na 3 dagen
 • vast bedrag vooraf bepaald; ook voor 3 maanden nazorg

De Lange Weg | consult relatietherapie

relatietherapie consult de lange weg
5 tot 10 weken
 • 1 uur per sessie : zo vaak en zo lang als nodig
  • therapie met huiswerk tussendoor
  • het dagelijkse leven gaat gewoon door
  • iedere keer verlies van tijd met opstart en afsluiting
  • oude routine en communicatie-gedrag blijft langer
  • ingrijpen en creëren leermoment bij conflict lastiger
  • resultaat komt na een paar weken
  • kosten zijn variabel
  • duur onbepaald

Wij Bieden Zowel de Korte Als De Lange Weg Aan

´t zelfde als de “Offline” korte weg

Online intensieve relatietherapie is qua duur, fasering en resultaat vrijwel identiek aan  een offline relatie intensive. Ook de resultaten!

Het enige verschil is de locatie en de wijze van gespreksvoering met je relatiecoach. Die verloopt via internet. De stappen, het materiaal , de aan jou bestede tijd en aandacht. Het is allemaal hetzelfde als bij een Relatieweekend in een vakantiewoning. Alleen je hoeft geen accommodatie te huren maar werkt vanuit je thuissituatie (je kan natuurlijk ook elders een accommodatie huren omdat je er even uit wil).

Urgent

Deze optie bevelen we aan als je direct en snel een urgent probleem wilt oplossen dat de continuïteit van je relatie bedreigt. Lees dan eerst meer over deze optie.

´t zelfde als de “Offline” lange weg

Online relatietherapie op consult basis is qua duur, fasering vrijwel identiek aan een offline relatie intensive. Maar in plaats van 2 of 3 dagen spreid je de benodigde coaching en training gesprekken over meerdere weken. En is de maximum tijd per gesprek ongeveer 1,5 uur. Een en ander hangt vooral van jullie af.

Je thuis als accommodatie

Het enige verschil is de locatie en de wijze van gespreksvoering met je relatiecoach. Die verloopt via internet. Deze optie bevelen we aan als je

 • een niet zo urgent relatieprobleem wilt oplossen maar je niet de 2 of 3 dagen vrij kunt maken of
 • jij wel aan je relatieprobleem met externe hulp wilt werken maar je partner (nog) niet

Online | afstandelijk?

De ervaring leert dat het niet meer of minder makkelijk is om je gedachten en gevoelens openhartig te bespreken via een webcam. Het is zelfs een voordeel. Je wordt niet gehinderd door de fysieke aanwezigheid van je online relatietherapeut.

Een paar vragen voor jullie

Zoals bij iedere hulpverlener of adviseur, hebben wij- om je situatie voldoende te gaan begrijpen om te oordelen of en hoe we je het beste en het snelst kunnen helpen- enige informatie over je partner en jou nodig. Zoals:

 1. Wat of wie is je probleem?
 2. Aard van je probleem: hoe acuut en ernstig is je probleem 
 3. Wie zoekt de hulp? Jij alleen of jullie samen (10% van onze cliënten start alleen omdat de partner aanvankelijk niet wil)
 4. Doel: Wat wil je bereiken?
 5. Hoe snel wil je resultaat?
 6. Wat Het Beschikbare Budget en de Beschikbare Tijd
 7. Wat is De Woonsituatie (samen, LAT)
 8. Type relatie : Samengesteld gezin, zonder kinderen,
 9. Zijn er bijzondere persoonskenmerken zoals autisme, borderliner, ADHD, egoïsme gediagnosticeerd of zijn er sterke aanwijzingen?
 10. Hoe is de conditie: hartstikke fit, mentaal overbelast; lichamelijk verzwakt (b.v. door ziekte) of iets heel anders?

Wat is het probleem?

Voordat je verder leest of ook maar 1 euro uitgeeft, adviseren wij om eerst te onderzoeken of 2 of 3 dagen investeren in je relatie wel zin heeft. We nodigen je daarom uit om samen(maar wel ieder apart) eerst je relatie te beoordelen. Een zelfbeoordeling. Daarna kunnen we in een -kosteloos- gesprek de resultaten doorspreken en je ons advies geven.

waarom relatietherapie
Schat, ´t lukt me niet! We moeten naar de garage!

Lotgenoten verhalen

Via onderstaande button “beland je” in de beschrijving van de problemen van een aantal cliënten. Wellicht herken je iets van de geschetste problematiek en weet je dat we daar in ieder geval ervaring mee hebben. Maar we hebben sinds 2009 meer dan 900 cliënten door kunnen laten starten . Dus onze ervaring is veel ruimer dan deze paar voorbeelden.

Verbinding Hersteld |binnen 72 uur

We duiken-samen- zo diep als nodig in de oorzaken van de problemen die verdriet, woede, pijn en/of frustratie bij je veroorzaken. En we helpen je-binnen 72 uur- meningsverschillen,ruzies en conflicten om te zetten in verbinding en de ooit sterke band tussen jullie te herstellen.

Hechte band Relatie Coach

In die korte tijd ontwikkel je ook een hechte vertrouwensband met je relatiecoach. Dat is het natuurlijke gevolg van de diepgang van de gesprekken en de match met elkaar. De 3 maanden daarna kun je altijd een beroep op je coach blijven doen.

online relatietherapie vanuit huis-min

Ons Team

Mocht je voor ons kiezen dan krijg je eerst nog de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de (vertrouwens) personen waar je mee aan de slag gaat. Een Online Persoonlijke Kennismaking met die persoon is een must. De keuze is aan jou.

online weekend relatietherapie
Elizabeth Schot, relatietherapeute

Online Relatietherapie Op Maat

Het verloop van je online relatieweekend is niet standaard. Wat vast staat is het begintijdstip(en zelfs daarin zijn we flexibel) en het moment van afsluiting. Maar bij de start worden door de online relatietherapeut de basis spelregels met je ontwikkeld en afgesproken. Die zorgen er voor dat er geen contra-productieve misverstanden ontstaan tussen jullie onderling en/of jullie en de relatietherapeut.

Online relatietherapie relaxed?

Eén ding dat ons opvalt aan stellen die voor online relatietherapie kozen, is dat die stellen soms succesvoller zijn bij het herstellen van hun relaties dan paren die we persoonlijk ontmoeten. 

Meer rust en tijd

We denken dat de redenen daar voor zijn dat ze meer tijd en daardoor rust ervaren. Er is minder afspraak-en minder prestatiedruk.

Minder geregel

Er moet minder geregeld en gedaan worden om te starten! Zowel voor, tijdens als na de sessies. Er is ook minder sociale druk. Niemand buiten jezelf ziet iets van het proces van verandering. Uiteindelijk zullen ze het wel merken. 

Geen regelmaat

Dus wat te vaak gebeurt bij de “ kantoorgebonden” relatietherapie” , is dat zelfs de meest serieuze en toegewijde paren -door andere dringende verplichtingen-gedwongen worden af en toe te verzaken. Zich niet goed konden voorbereiden of niet of niet op tijd aanwezig kunnen zijn.

Begin Gaat Nog Wel

De eerste sessie gaat het nog wel redelijk. Maar naar mate de tijd vordert wordt het steeds lastiger om tijd en de energie op te brengen om weer naar dat “kantoor te gaan en op die bank te gaan zitten”.En dat is een probleem

Creëer Een Fijne Praat Plek

Online relatietherapie is zonder drempel. Zonder stress!  Je gaat gewoon naar huis of een plek waar je je fijn voelt. Trekt je huispak aan. Doe wat je nog moet of wilt doen en ontmoet je online relatietherapeut op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Ergens in woning.

Zoom & Skype

online relatietherapie minder stress
Even Weg Zoomen

Als één van jullie buitenshuis is doet die gewoon mee via een drievoudig online-gesprek vanuit die plek (hotelkamer of werkplek). Je hebt geen oppas nodig, want we kunnen onze sessie zo plannen dat je tussendoor aandacht kunt geven aan wie dat nodig heeft. 

Comfortabel

Je gaat aan het werk in je eigen huis. Het zullen intensieve gesprekken zijn. Waarbij je ineens iemand online je huis binnenkomt waar je 2 a 3 dagen mee in gesprek gaat. Samen of alleen. Afhankelijk van hoe een en ander zich ontwikkelt. Er hangt veel van af. Dus je moet goed voorbereid en in goede conditie zijn.

Het is belangrijk dat-hoezeer de relatie tussen jullie ook verslechterd is- dat je een plek thuis creëert waar je

 • comfortabel zit gedurende langere tijd (2 a 3 uur); kamertemperatuur passend bij wat jullie beiden minstens nodig hebben
 • allebei goed in beeld bent via een snelle (Netflix)  internetverbinding
 • goed verstaanbaar bent
 • niet gestoord wordt door iets of iemand
 • je voorbereide materialen bij de hand heb

Hulpmiddelen online relatieweekend

Opnameapparatuur

Zorg verder dat je een smartphone met opname functie bij de hand hebt. Test de opname en afspeelkwaliteit. Veel van de gesprekken die je met je online relatietherapeut voert zullen worden opgenomen en afgespeeld. De sessies zijn vooral gericht op het snel ontwikkelen van een effectieve en verbinding vergrotende vorm van gespreksvoering. Waarbij conflicten geen kans krijgen om te ontstaan.

pen en papier

Het menselijk brein is zeer beperkt in staat lang te luisteren. Woorden verdampen en het zal daarom nodig zijn om gedachten die je hebt op te schrijven.

eten en drinken

Je bent gewoon aan het werk. Maar van praten krijg je een droge keel. En soms heb je gewoon zin om iets te eten. Dat zijn ook mooie natuurlijke pauze momenten

Wat is relatietherapie?

Het enige instrument dat een relatietherapeut heeft is zichzelf. Hij praat met je. Stelt je heel veel vragen. Laat je met elkaar praten. Door elkaar vragen te laten stellen. Geeft je oefeningen en feedback. Alles op een zodanige manier en zo getimed en gecoacht dat je uiteindelijk je relatieproblemen achter je laat. Klik op de blauwe knop en je weet over relatietherapie.

Kosten en contact

Hieronder staan de tarieven voor de online arrangementen. Interesse in andere arrangementen? Klik hier

Opties | online Samen of Alleen

Alleen | Online

 • 2-daagse | 2 sessies van 2 uur | 350 euro
 • 6 uur coaching 265 euro
 • 12 uur coaching | 530,00 euro

Samen 2-3 dagen Online

 • thuis | 2 dagen |2 sessies p.d / 2-3 uur | 385 euro
 • thuis | 3 dagen |2 sessies p.d / 2-3 uur |500 euro

Samen Is het Best

Je kunt een Relatie Intensive samen of alleen boeken. Het ideaal is om die 2,3 of 5 dagen samen door te maken. Het achter je kunnen laten van een relatieprobleem gaat zo het snelst.

Intensief  Voor Mij Alleen

Maar als “the Best” niet haalbaar is dan maar “Next Best” zeggen wij. Wat je in een Relatie Intensive ontwikkelt is de vaardigheid om in de gesprekken met elkaar niet te eindigen in een ruzie maar in een compromis.