ik zoek een relatietherapeut
Ik zoek een relatietherapeut in mijn stad of dorp. Is dat slim?

Ik zoek een relatietherapeut in de buurt moet zijn ” ik wil de beste, snelste en goedkoopste oplossing voor mijn relatieprobleem in NL”

” Ik zoek een relatietherapeut; dichtbij”, zeg je tegen je vriend, familielid of collega! Of misschien wel vraag je het aan je dokter.Wij van Relatievakantie vinden echter dat je en géén relatietherapeut moet zoeken en zeker niet in je eigen woonplaats. Nee, wij vinden dat je de best mogelijke communicatie trainer/ relatiecoach verdient. Waar die ook zit. In Nederland uiteraard. Of als ´t een hele mooie plek is misschien ook wel in Zuid-Spanje.

de beste relatietherapeut in Nederland

De beste relatiecoach, het snelste resultaat, de laagste kosten

Het snelst uit de relatieproblemen. Tegen de laagste kosten. En die je in de kortst mogelijke tijd laat inzien welk gedrag je moet aanleren en welk gedrag je moet afleren. En hoe je dat doet. Maar ook er voor zorgt dat je zo snel mogelijk het positieve resultaat gaat ervaren van je trainingsarbeid.

Weg uit het dagelijkse leven

Omdat te bereiken moet je een paar dagen onder de kaasstolp. Zonder stoorzenders. Geen werk, geen gezin, geen familie, geen social media en telefoon in flight mode. Geen sociaal leven. Alleen jij, je partner en je relatiecoach. Ergens op op “de hei”. Focus op morgen.

Relatieweekend is een paar dagen onder de kaasstolp gaan

Niks in, niks uit

Ver van je bed

Maar wel met de juiste recreatieve ingrediënten. En op een plek die misschien je eigen woonplaats is, maar niet per se! Hoe dat verschilt van de traditionele consult relatietherapie(=1 uur per week praten met een relatietherapeut; tussen de bedrijven door) lees je in dit artikel.

Wat goed is komt van dichtbij!?

Maar kwaliteit zit niet altijd om de hoek!

Ik zoek een relatietherapeut dichtbij . Heel dichtbij ! Of je nu in Assen, Den Bosch, Terneuzen of Heerlen woont, als je een onoplosbaar, hardnekkig relatieprobleem hebt ga je uiteindelijk misschien toch op zoek naar hulp (of je gaat naar een lokale scheidingsadvocaat omdat het geloof in een herstel ontbreekt). Dichtbij graag, om de hoek van de straat als ’t kan! Zoals je dat ook doet met je tandarts, huisarts of de garage. Bovendien heb je-denk je dan ook- minder reistijd (het moet immers tussen de bedrijven door gebeuren). En er is vast wel iemand die ervaring heeft met een goede lokale therapeut of garagehouder.

Kwaliteit kan overal zitten

De beste oplossing voor je medisch probleem zou best wel eens heel ver gevestigd kunnen zijn! En dat geldt ook voor een professionele hulp bij je relatieproblemen.

Hoe weet je wie de beste is?

Ik zoek een relatietherapeut dichtbij . Op iedere 1000 inwoners is er een 0,5 huisarts. Naar schatting is er op iedere 1000 inwoners een 0,25 relatietherapeut of psycholoog. Maar als je het percentage zou willen weten van hoeveel goede (of de beste) huisartsen er bij 1000 inwoners zijn, dan moeten we het antwoord schuldig blijven. Er is en wordt geen goed onderzoek naar gedaan. En datzelfde geldt voor de beroepsgroep relatietherapeut. Maar het zou toeval zijn als de beste “hulp bij relatieproblemen “bij je in het dorp of de stad woont!

De kosten van een relatieweekend

De beste automonteur werkt bij de ANWB

De automonteurs van de ANWB hebben met allerlei merken, technologieën te maken. En bovendien ook nog eens te maken met mensen in een situatie van overmacht, nood en stress. Mensen van alle rangen en standen. Daarom zijn ze zeer goed opgeleid en getraind. En ondanks hun zeer beperkte maar wel hoogwaardige gereedschap en hulpmiddelen, slagen ze er in hun klanten goed te helpen. Op hun kennis zou een lokale automonteur jaloers zijn. Zo werkt dat ook met huisartsen en relatietherapeuten!

Hoe meer verscheidenheid aan relatieproblemen je in je praktijk tegenkomt en hoe meer je kunt investeren in je professionele ontwikkeling, hoe sneller je je cliënten kunt laten doorstarten.

Waarom therapie? Je bent toch niet ziek?

Ik zoek een relatietherapeut dichtbij. Daar zitten 2 belangrijke woorden in. Relatie en therapie. Om met het laatste te beginnen. Waar denk je aan bij het woord therapie? De meeste mensen denken-blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht- aan genezen, helen, psycholoog, schaamte, onderzoek doen naar de diepere oorzaken. Een ziekte! Iets wat lang duurt. En het woord relatie? Daarover zal in de regel veel duidelijkheid bestaan. 2 personen die er vrijwillig voor gekozen hebben met elkaar het leven te delen.

Relatietherapie of relatiecoaching?

Eigenlijk best raar dat als je van elkaar houdt, dat je het niet met elkaar kunt vinden. Dat het zelfs zo ver kan komen, dat je uit elkaar groeit. Veel mensen gaan scheiden of blijven een beetje aanklooien. Een fiks aantal stellen probeert de schade te her-stellen. Dat is het moment dat je relatietherapie overweegt. Maar ja; is dat wel de juiste weg voor jou? Heb je wel eens aan relatiecoaching gedacht? Lees meer over relatietherapie en een relatieweekend

Er is toch niks met je?

Er is namelijk een fors verschil in aanpak tussen relatie therapie en coaching. Er is een nog groter verschil in therapeuten en coaches. Het zijn namelijk net mensen. Stel dat je een therapeut treft die zelf al een paar keer gescheiden is, dan denkt hij veel luchtiger over scheiden. Stel dat je bij mij komt (ik ben al 33 jaar getrouwd) dan zul je merken dat ik vind dat je moet investeren in je jezelf (én je relatie).

Therapie gaat er van uit dat er iets mis is (dat is ook waar alle aandacht naar toe gaat). De meeste therapeuten zoeken daarom naar wat er mis is. Vanuit het probleem wordt een therapeutische aanpak bedacht die je moet volgen (anders ben je therapie-ontrouw!!). Je snapt al dat dat niet mijn ‘ding’ is. Ik vind namelijk dat je helemaal oké bent.

Ga aan de slag met je zelf

Relatiecoaching is vooral ‘werken aan jezelf’. Je partner is namelijk niet de oorzaak van jouw (jullie) problemen. Je partner bepaalt niet of jij lekker in je vel zit. Je partner is niet verantwoordelijk voor jouw geluk. Je leven en je relatie zijn wat JIJ er van maakt! Ps. Als je nu midden in een moeilijke periode zit of overal de schuld van krijgt, snap ik wel dat je dit nog niet wilt horen.

Het probleem is dat we het liefst anderen (of de omstandigheden) de schuld geven van onze problemen. Je zult versteld staan hoeveel relaties gered en weer perfect zijn omdat één van de partners zijn/haar eigen problemen heeft oplost. We nemen allemaal overal onze eigen thema’s mee naartoe. Echter, je relatie is niet de plek om je problemen op te lossen. Daar heb je coaching en training voor.

Het alternatief voor relatietherapie

ik zoek een relatietherapeut dichtbij
Relatietherapie is achterhaald

Wij hebben niks met het woord therapie en ook niet met alles wat hierboven daarover gezegd is. Het is de oude manier van denken. De draaischijftelefoon. Wat ons betreft moet hulp bij relatieproblemen relatie-training gaan heten. En het moet geen 1 uur per week zijn. Nee, je moet er een paar dagen in investeren. Om nieuw gedrag aan te leren. En om oud gedrag af te leren.

Het voordeel van een relatieweekend

Relatieweekend boeken?

Als we je overtuigd hebben van het nemen van een Relatieweekend dan kun je zelf bepalen wanneer je dat wilt! Je boekt zelf de accommodatie-na overleg met ons voor de exacte datum en plaats-. Wil je meer weten over het programma relatieweekend? Klik op de onderstaand knop

Relatieweekend programma

De kosten van een Relatieweekend

De totale kosten van een Relatieweekend vind je beschreven op de tarief-pagina

De kosten van een relatieweekend

Wat houdt het in voor ons?

Als je een Relatieweekend( 3 dagen)of Relatievakantie( 5 dagen) gaat boeken, wil je natuurlijk wel weten wat er allemaal gaat gebeuren. Hoe je voorbereiding moet zijn. De betalingscondities, de nazorg. Als je op onderstaande knop klikt wordt dat je allemaal duidelijk.

voorbeeld offerte Relatieweekend

van ons, de communicatie-trainers en coaches van Relatievakantie? Klik dan hier. Onze tarieven vind je hier. Als je wilt weten hoe anderen het relatieweekend of de relatievakantie hebben ervaren, klik dan hier.