skip to Main Content

Een boekje over relatietherapie

Je liefdespartner is je klant!

een boekje relatietherapieEen boekje relatietherapie.De nieuwe visie op relatieproblemen en relatietherapie.Geschreven vanuit de overtuiging dat je liefdespartner je klant is. Wiens behoeften  je goed moet kennen om het juiste te kunnen leveren. En op tijd. Een zelf-hulp-werkboek voor stellen die snel willen doorstarten. Zeer praktisch toepasbare oefeningen in combinatie met eventuele online relatietherapie en communicatie/training, zorgt snel voor een blijvende verbetering van de klanttevredenheid. En, een enorme verlaging van de kosten in vergelijking met  de klassiek relatietherapie . Het boek is gratis!
Geschreven door het team relatiecoaches van Relatievakantie.  Relatievakantie is een combinatie van een 2,3 of 5 daagse relatie intensive in Malaga of een locatie in Nederland naar keuze.

Relatieproblemen ontstaan door falende communicatie

Veel communicatie-woorden

In onze taal zijn heel veel andere begrippen die weer tot het begrip communicatie herleid kunnen worden. De bekendste zijn spreken en luisteren. Maar denk ook aan het werkwoord schrijven, bellen, whatsapp, Zoom-en en zelfs stotteren. Alles vaart onder de vlag van het schip communicatie.  In dit artikel hebben we het alleen maar over communicatie in de relatie. Beter gezegd de liefdesrelatie. En waarom over communicatie? Omdat het de hoeksteen is van de liefdesrelatie. Het is de activiteit die al wat je denkt en in je lijf ervaart naar buiten brengt. Zodat de ander weet wie je bent!

Wat is communicatie ?

Een boekje relatietherapie.
Onze cliënten komen zonder uitzondering naar ons toe met een probleem dat ze omschrijven als ” we krijgen vaak ruzie”. Over kleine en grote onderwerpen. Veel vaker dan in het begin van de relatie. Over het dopje dat niet op de tandpasta geschroefd is. Maar ook over een gebrek aan intimiteit, al maanden. Of het gedrag naar de kinderen toe in specifieke situatie. Of hoe de huishoudelijke taken zijn verdeeld. Het uitgeven van geld.

Niet blij mee

En dat-het geruzie en gesteggel- is kennelijk iets waar één of allebei niet blij mee is/ zijn! Waar ze een oplossing voor zoeken omdat ze er zelf geen voor gevonden hebben. Als we onder motorkap van hun relatie kijken zien we bijna altijd hetzelfde. De communicatie startmotor doet zijn werk niet goed. Ze spreken 2 verschillende talen. We gaan met ze aan de slag om daar wat aan te doen.

1500 stellen

Een boekje relatietherapie. Het werkboek wordt in de relatie intensives ingezet. Als oefenstof en naslagwerk. Al 1500 stellen hebben het boek als hun “communicatie-bijbel” in gebruik.Het biedt hun houvast op momenten dat de relatie weer wat “klein onderhoud” nodig heeft. Een aantal cliënten heeft ook meegeschreven aan het werkboek. Daardoor is de praktische toepasbaarheid- voor zover dat nog kon- weer toegenomen. Als je het boek hebt doorgewerkt, heb je

  • minder ruzie over kleine en grote onderwerpen
  • de ruzies die je nog hebt hebben niet meer de impact van vroeger
  • ben je niet meer onzeker over jezelf
  • is er weer verbinding tussen jullie beiden
  • weet je waarom je relatie weer leuk is
  • en wat jouw aandeel is

 

Back To Top