Een Relatievakantie

Relatietherapie Spanje Malaga. Kun je boeken in iedere gewenste locatie. Een appartement aan zee in Almeria of Malaga. Of in de sfeervolle hoofdstad van Andalusië Sevilla. Of in een recreatiebungalow in Nederland.

relatietherapie spanje malaga2 maal per dag

De coaching-en communicatietraining sessies vinden plaats in je vakantieverblijf. 2 maal per dag. Tussen 2 sessie dagen is er één dag volledige vrij. Het alternatief voor een weken durende Relatietherapie . 1 uur per week op bezoek bij je relatietherapeut. Door de relatievakantie weet je na 1 week waar je aan toe bent!

Klik hier voor de beschrijving van het dagprogramma

Relatietherapie Spanje Malaga: geen relatiescholing

Bijna niemand leert in zijn opvoeding of opleiding hoe je een liefdesrelatie onderhoudt. Ernstige relatieproblemen voorkomt. Er bestaat geen vak ´Relatiekwaliteit¨. Een rijbewijs voor de auto krijg je pas als je naar het oordeel van je rijinstructeur deel kunt nemen aan het verkeer. En zelfs dan ontstaat er vaak nog schade. Voor de liefdesrelatie bestaat iets dergelijks niet. Een erg beschadigde relatie betekent in de praktijk dus vaak het eind van de relatie. Dat hoeft echter niet. Ook de weinig effectieve weg van relatietherapie hoeft niet. Alles draait gewoon door. Werk, gezin, sociaal leven. Er is gewoon weg te weinig tijd . Ga gewoon op Relatievakantie!

Alle relaties lijden relatie pijn en relatieschade

Niemand is perfect! Dat ontdek je al snel als je net getrouwd bent of je bent gaan samenwonen De liefde draagt er meestal wel zorg voor dat de deukjes en krassen weer glad- of weg gestreken worden. Relatieproblemen blijven dan binnen wat we als ‘normaal’ accepteren.
Maar bij ernstig relatieproblemen ontstaat veel relatieschade en emotionele pijn en is het soms zo moeilijk om maar verder te leven! Die relatiepijn ontstaat door gedrag van de ander en/of dat van jezelf en hoe je daar zelf mee omgaat! De Relatietherapie lijkt dan een voor de hand liggende oplossing (of praten met vrienden). “Lijkt” want in de praktijk blijkt dat maar een 30% van de stellen die zich bij de relatietherapeut melden, doorstarten. Relatievakantie cliënten hebben een kans van 60%!

Relatietherapie Spanje Malaga: relatieschade inventarisatie

Tijdens de relatievakantie ga je-onder begeleiding van je privé relatiecoach (iemand met een opleiding als relatietherapeut) en minstens 10 jaar ervaring met relatietherapie) intensief op zoek naar welk gedrag het relatieprobleem, de relatiepijn en -schade veroorzaakt. En is het voor de schade betrokkenen partij duidelijk waarom het door de ander als relatiepijn wordt ervaren. Pas als dit goed uitgewerkt is, kan tot de volgende stap worden overgegaan.

Relatietherapie Spanje Malaga: communicatie en de relatie

Slechte communicatie is in 9 van de 10 gevallen de oorzaak van een relatieprobleem. En de daaruit voortvloeiende relatieschade en -pijn. In de Relatievakantie oefen je met een vorm van communicatie die jullie relatieprobleem zal verkleinen. Waarbij het gebruikte oefenmateriaal je eigen manier van communiceren is. De intensiteit en duur van dit oefenen ligt veel hoger dan wat je kunt bereiken in relatietherapie. Bovendien oefen je in aanwezigheid van een ervaren communicatietrainer/ relatietherapeut. Waardoor het leereffect optimaal is.

Relatietherapie Spanje Malaga: relatiepijn/ liefdesverdriet

De relatiepijn is niet door een ‘druk op de knop’ weg te werken. Er moet erkenning zijn van de pijn en de erkenning dat er sprake is van schuld. Dat het ongewenste gedrag van de ander niet bedoeld heeft om schade te veroorzaken is vaak evident. Soms ook niet. In ieder geval kan de partner die schade leed, pas tot vergeving overgaan als de erkenning door de ander heeft plaatsgevonden.

Relatietherapie Spanje Malaga: herstel van de relatie

Herstel van je relatie houdt niets anders in dan dat het schadeveroorzakend gedrag niet of in mindere mate wordt gehanteerd in de relatie met de partner. Of het zal leiden tot terugkeer van de behoefte aan intimiteit, vertrouwen is niet gegarandeerd. Maar het is wel voorwaarde.

Relatietherapie Spanje Malaga: ontspanning

De sessies zijn intensief. Want het doel is om in korte tijd veel nieuw gedrag (optimaal communiceren) aan te leren en het ongewenste gedrag “op te bergen”. Dat kost mentale energie. En daarom zal gezorgd worden voor een bij jullie voorkeuren en mogelijkheden passend ontspanningsprogramma.

Bekijk hier de video’s over de werkwijze van Relatievakantie

Bekijk hier de video’s over de keuzemogelijkheden van je Relatievakantie locatie