skip to Main Content

relatieproblemen en verrassingen in je relatie

Adrenaline en verrassingen in je relatie

Niet een etentje bij kaarslicht, maar een adrenalinekick zoals bijvoorbeeld een ritje in de achtbaan vergroot de kans op succes tijdens een eerste date. Sterker nog: ook al bestaande stellen kunnen het verliefde gevoel terugwinnen als ze samen iets verrassends doen. Dat zegt Tila Pronk, sociaal psycholoog aan de VU in Amsterdam, die wetenschappelijk onderzoek doet naar liefde.

Volgens Pronk doen stellen er verstandig aan hun relatie af en toe een boost te geven door iets te doen wat ze nog nooit eerder gedaan hebben. Bij een eerste date leren potentiële partners elkaar op een ‘frisse’ manier kennen als ze dat doen in een meer verrassende omgeving. Dat vergroot weer de kans dat een eerste date uitgroeit tot meer.”Het is wetenschappelijk bewezen dat die stellen jaren later meer tevreden zijn”, aldus Pronk. “Een ‘standaardetentje’ is voorspelbaar en daardoor minder interessant.”Klik
Pronk benadrukt dat lichamelijke aantrekkingskracht het allerbelangrijkste aspect is van verliefdheid. “Door juist op een date te gaan sporten of naar een pretpark te gaan, hangt er evenwel meer spanning in de lucht”, stelt de onderzoekster. “Daardoor is de kans groter dat er een fysieke klik ontstaat. En die klik is in belangrijke mate weer belangrijk voor het al dan niet slagen van een relatie.”Relatieproblemen en verrassingen in je relatie bijten elkaar..maak er gebruik van!!!
Pronk bundelde verschillende psychologische onderzoeken naar de liefde in een boek met de titel “Hartstocht”. Daarin geeft de onderzoekster een keur aan wetenschappelijke feiten en inzichten over de liefde.
Back To Top