Gezocht, relatietherapie weekend

“Intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch…. zoeken maar Google!”

Dat of iets dergelijks googlede we. En kwamen zo met onze relatieproblemen bij een relatietherapeut (of relatiecoach..what´s in a name!) van Relatievakantie terecht. Bestond kennelijk al sinds 2009. Een combinatie van intensieve relatietherapie of relatiecoaching en een paar dagen ontspanning.  Op een mooie locatie. En wij zaten echt in een crisis situatie van jewelste in onze 10 jaar oude  relatie. En niet voor de eerste keer.

intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch

Relatieproblemen? Boek een Relatieweekend bij Relatievakantie.com.

Geen uurtje per week consult a.u.b.

We hadden geen geloof  in een wekelijks praatuurtje. En met huiswerk onder je arm terug de dagelijkse tredmolen in. Van vrienden hadden we gezien hoe dat afgelopen was.  1500 euro verder en langzaam maar zeker de afgrond in praten.

Zo´n intensieve relatietherapie van een paar dagen sprak ons wel aan. Wel spraken we eerst met een ander stel dat voor een relatieweekend van Relatievakantie gekozen had. Die bleken net terug te zijn van een 5-daagse in Malaga. All- in nog geen 1000 euro.

Help, ik zit in een relatiecrisis!

Intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch

Samen, eenzaam zitten te zijn.

(dit artikel is opgeschreven door een ex cliënte tijdens haar Relatievakantie)

Mijn vriend en ik zijn niet zomaar een  paar dagen zonder kinderen weg. Nee, we zijn begonnen aan een heuse relatievakantie. Een week lang gaan we in de ontspannende omgeving van Malaga met een relatietherapeut aan de slag.

5 dagen weg

Vijf dagen lang gaan we ons onderdompelen in communicatietechnieken, verwachtingspatronen en ontdekken wat er moet veranderen in onze relatie zodat we beiden blij zijn met dat wat we hebben opgebouwd. Gaan wij hier over een week weg als happy koppel of als nieuwbakken singles? Deze gedachte maakt dat mijn darmen trampoline springen in mijn onderbuik.

klik hier om het hele reisverslag  te lezen

Hoe verliep het contact met intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch?

Eerst online via de web chat

Het eerste contact verliep via de chat functie van hun website. In alle anonimiteit en op de raarste momenten hebben we toen eerst onze situatie on line besproken. Individueel en ook samen. Later via whatsap en Skype. En uiteindelijk belanden we in Malaga; omdat we ook wel er gewoon eens uit wilden. Het alternatief van 5-daagse in een Centre Parc Bungalow in Brabant toch minder aansprak dan de zonovergoten boulevard en stranden van Malaga.

De Relatietest gaf ons inzicht !

intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch

We hadden ieder zo ons eigen beeld van de werkelijkheid. Dat kwam vooral – zo bleek uit de eerste gesprekken – in al zijn lelijkheid naar buiten. We hebben -na wat heen en weer gepraat en inbreng van de relatietherapeut van relatietherapie Den Bosch – het advies gevolgd om eerst de on line relatietest te doen. Binnen 1 dag hadden we antwoord op de vraag  ” hoe goed is mijn relatie?” Op 2 A4-tjes werd in klare taal aangegeven waar de belangrijkste verschillen en overeenkomsten zaten. Daar konden we meteen mee aan de slag.

Klik hier voor de relatietest.

Onze visies op de relatie!

Via de relatietest van intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch ontdek  je hoe jij je relatie ervaart.  Vul hem daarom in eerste instantie alleen in.

Wel kun je je partner vragen deze relatietest later ook in te vullen. De beide ingevulde vragenlijsten kunnen de eerste aanzet zijn voor een 2 gesprek. Omdat een dergelijk gesprek zonder goede begeleiding gemakkelijk tot nieuwe conflicten kan leiden, is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken.

Als jullie het gesprek liever voeren in aanwezigheid van een onpartijdige derde kunnen jullie het gesprek natuurlijk ook voeren onder begeleiding van intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch. Relatietherapie in de vorm van de intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch kan jullie namelijk helpen in de kortst mogelijk tijd de relatieproblemen te verminderen.

Ben je al de belangrijkste klant van je partner?

De eerste vraag die we na het bespreken van de relatietest voor onze kiezen kregen was ” wat is volgens jullie de overeenkomst tussen een klant-leveranciers relatie en de liefdesrelatie”. Huh..we zijn toch niet in een marketing of verkooptraining terecht gekomen? Al gauw bleek dat het nog niet zo´n raar idee is om je partner als je beste klant te zien!

Ze hebben er zelfs een gratis werkboek  met de titel “Schat, wil je mijn klant zijn?” voor ontwikkeld. Werkboek bestellen? Klik hier

Bekijk nu eerst de video over ” Je partner als je beste klant behandelen”

Zelf aan de slag !

We zijn na de relatietest, het doorwerken van het boek en de video´s vol goede moed zelf begonnen aan een relatiedoorstart. Zonder hulp van intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch. Plan was om iedere dag er een half uurtje aan te besteden. Met af en toe wat over en weer gechat, gewhatsapped en gebeld met een relatietrainer/-coach.

Blik op de toekomst

Waarbij ons de opdracht werd gegeven om zo min mogelijk om te kijken. Focus moest zijn  op ” vandaag en de toekomst”. Welk gedrag draagt bij en welk niet! We mochten wel kort stilstaan bij wat een ieders schadelijke gedrag was geweest. Helaas, om allerlei heel valide redenen lukt het ons gewoon niet.

 • geen tijd
 • geen prioriteit
 • stoorzenders
 • kwamen steeds weer in conflict

Intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch, toch maar hulp van buitenaf!

Zelfhulp lukte niet

De “zelfhulp” route liep dus uiteindelijk toch dood. We zaten te vast in een patroon van over en weer beschuldigen. Toen hebben we met onze “on line” relatiecoach de mogelijkheden van een intensieve relatietherapie en relatieweekend in Den Bosch (of omgeving) besproken.  En de meest economische oplossing. Malaga lukt ons toch niet vanwege de kinderen en het budget.

Relatiecoach die bij ons past a.u.b!

We bespraken en welke relatietherapeut of relatiecoach van relatietherapie  in Den Bosch de beste match zou kunnen opleveren.

We hadden uiteindelijk het beste gevoel bij de relatiecoach en trainer die ons vanaf het eerste moment heeft begeleid en gesteund bij de zelf-doorstart-poging. Ook uit de nagebelde referenties bleek dat onze keuze een goede. was

Klik hier voor het teamprofiel . 

Het conflict of de ruzie uitbannen

De angel moest er uit! De open zenuw dicht! De lange tenen ingetrokken worden! De overgevoeligheid verminderen! De vinger van de trekker af! Wat we als eerste moesten leren, is hoe we ons moesten gedragen om niet in een conflict te verzeilen en hoe een conflict op te lossen. Gelukkig hadden we voldoende conflictstof om mee te oefenen. Ook toen onze relatiecoach/ relatietherapeut van intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch er bij was.

Een conflict is een verschil van mening waarbij twee of meerdere personen/partijen een doelstelling nastreven of een waarde/opvatting aanhangen die onverenigbaar blijken te zijn en daardoor in botsing komen. 

Zo’n ruzie kan variëren van stemverheffing, langdurig, negeren, schelden tot fysiek geweld. Het leidt tot emotionele schade. In de vorm van afstand nemen(fysiek, emotioneel, seksueel, financieel). Het is dus belangrijk dat je weet hoe uit een conflict komt EN er niet in verzeild raakt.

Wat te doen bij een conflict?

Een conflict heeft een kop en een staart. Het ontstaat ergens door bepaald gedrag en houdt op..door ander gedrag te vertonen.

Je hebt echter invloed op zowel het ontstaan als de wijze van beëindiging. Je kan het dus regisseren. Als je maar weet hoe en wanneer je moet handelen! Niets doen of doodzwijgen (= niet uitzoeken waarom het conflict er is) vergroot de kans op herhaling en schade aan je gevoel voor de ander!

In 3 stappen de ruzie met je partner uit de wereld helpen

1.Herkennen 

Cruciaal in het goed benutten van de effecten van een conflict is dat je herkent dat het voor jou een conflict is. Dit doe je door de ander het zo letterlijk te vertellen. Door feed back te geven;maak duidelijk wat voor gedrag je bij de ander ziet, hoe dat voor jou voelt .

Conflicten kunnen blijvende beschadiging voor de relatie opleveren. Het is daarom nodig dat de redenen voor het conflict goed worden uitgediept. Maar niet op dat moment!

2.Bevriezen

bevriezen relatieconflict

Spreek met elkaar een wekelijks ” spreekuur” af.  Een moment waarop jullie niet gehinderd door wat dan ook, het conflict kunnen doorspreken.Verdaag de bespreking van het conflict naar dit “spreekuur”. Spoel de film terug en probeer door vragen er achter te komen :

a.wat voor de ander de oorzaken waren voor het conflict;

b.wat jullie opvattingen en onderliggende normen of drijfveren zijn om het tot een conflict te laten komen (luister en stel OPEN vragen ; vermijd oordelen en opvattingen in je vragen; onderzoek alleen wat de ander denkt,voelt, verwacht):

c.wat 2 of 3 opties zijn om de verschillen in opvattingen te verkleinen en welke verandering van gedrag dat van jou en je partner vereist; bega daarbij niet de fout om om te kijken naar het verleden maar ontwerp de oplossing alsof je vanaf 0 start;

d.spreek af hoe je e.e.a gaat realiseren

3.Schrijf op wat je afgesproken

Het lijkt kinderachtig, maar net als bij conflicten tussen partijen in oorlog die een wapenstilstand hebben gesloten, zal er op enig moment de neiging bestaan om aan de oplossing van het conflict een andere uitleg te geven. Dan is het goed dat je allebei kunt terugvallen op een gezamenlijke verklaring .

Bekijk onderstaande video  conflictbeheersing in je relatie.

Vragen en doorvragen tot je weet wat er achter het gedrag schuil gaat

De werkwijze van de relatietherapeuten/ relatiecoaches van relatietherapie  in Den Bosch , is gebaseerd op de socratische vorm van communicatie.  Dat houdt in dat je je steeds afvraagt waarom

 • beinvloeding van de ander door door te vragende ander op een bepaalde wijze over een onderwerp denkt
 • zich op een bepaalde manier gedraagt

Waarbij jouw opvattingen, normen, definities, gedachtes en gevoelens er in eerste instantie niet toe doen. Je bent vooral in de ander geïnteresseerd.

lees over en oefen met deze werkwijze

Relatievakantie op maat

Dat- de Relatievakantie organiseren- had nogal wat voeten in de aarde vanwege de oppas van de kinderen. Maar daar werd door de relatietherapeut (hij zei steeds dat ze geen relatietherapeuten zijn maar trainers en coaches en dat is ook zo!) goed in meegedacht. Zodat we uiteindelijk een aangepast intensief dagprogramma hadden waarin we toch 2 keer per dag (3 a 4 uur) aan de slag konden. Basis dagprogramma Relatievakantie? Klik hier

Kosten lager dan relatietherapie

Qua kosten schrokken we in eerste instantie wel maar toen we de kostenvergelijking hadden bekeken, hadden we al snel door dat de prijs/toegevoegde waarde verhouding wel in orde was. Klik hier voor de kostenvergelijking.

Snel resultaat

De ergste relatiepijn is in minder dan 5 dagen mede verholpen door toedoen van de relatiecoaches (relatietherapeuten) van Relatievakantie Den Bosch.

Wij kregen in beeld waar onze foute gedrag zit; hoe we elkaar door een andere vorm van vragen stellen en antwoorden  maximaal inzicht kunnen geven in onze verwachtingen van de ander, gevoelens. Hoe een crisis te hanteren en te voorkomen .

Voor elke situatie wist onze relatietherapeut en relatiecoach weer terug te brengen naar de basisoplossing. Wat de kernproblemen waren in onze relatie. Hoe we tot een betere tijdbesteding konden komen in de rollen die we hebben.  En de relatie tussen de  foute tijdbesteding en het relatieprobleem ontdekte.

Wij hebben in de meerdaagse Relatievakantie in Den Bosch een hele hoop geleerd wat ons jaren lang gelukkiger zal maken met elkaar.

Het resultaat?

Door de relatietherapeut van Relatievakantie hebben we beeld en geluid gekregen over waar onze foute gedrag in zit;

 • hoe we elkaar door een andere vorm van vragen stellen en antwoorden  maximaal inzicht kunnen geven in onze verwachtingen van de ander, gevoelens.

 • Hoe een crisis te hanteren en te voorkomen . Voor elke situatie wist onze relatietherapeut en relatiecoach weer terug te brengen naar de basisoplossing. Wat de kernproblemen waren in onze relatie.

 • Hoe we tot een betere tijdbesteding konden komen in de rollen die we hebben.  En de relatie tussen de  foute tijdbesteding en het relatieprobleem ontdekte.

intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch, Sevilla of Malaga

En we hebben ook ontdekt dat Andalusië een prachtig land is. Een zonovergoten land waar hard werken aan j relatie en ontspannen goed samen gaan. We gaan er vast nog eens naar toe. Want er is meer dan Malaga! Maar we hebben erg genoten van ons appartement aan zee en de heerlijke tapas. De locaties van Relatievakantie?

Bekijk de video´s over de accommodatie in Spanje.

Nazorg

Na de week Relatievakantie, hebben we nog 3 maanden (1 keer per maand)  Skype evaluatie gehad met onze relatiecoach/ relatietherapeut. De afspraken en doelen die in de Relatievakantie hadden gemaakt  hadden we toen op papier gezet. Daarom En we hadden ook een nieuw weekrooster gemaakt (we moesten de eerste 3 maanden minsten 25% meer tijd aan elkaar besteden). De nazorg bestond er vooral uit om na te gaan  of en in welke mate we de afspraken waren nagekomen. En zo niet, waarom en wat er door de “overtreder” aan gedaan ging worden in de komende maand.

Resultaat telt voor intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch

intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch is gespecialiseerd in het oplossen van relatieproblemen door toepassing van intensieve relatie- en gezinstherapie . De cliënt staat bij de relatietherapeuten en relatiecoaches van Relatievakantie centraal. Waardoor hij of zij zich gehoord, begrepen,gesteund en welkom voelt.
Wij willen resultaat leveren en zijn geen uren-fabriek. Kijken tijdens onze gezamenlijke sessies niet op de klok.
Wij geloven niet in een consult-benadering (uurtje per week naar de relatietherapeut). Wel in elkaar met diepte-interviews opnieuw leren kennen en er zo achter komen wat er van je verwacht wordt. Waarom en wat je aan je eigen gedrag dient aan te passen om het weer leuk te hebben samen.

intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch   IS

 • een geheel verzorgde vakantie voor (echt) paren in Malaga of  ieder andere locatie naar keuze, die hun relatie op een hoger plan willen brengen ;
 • als onderdeel van een 2,3 of 5 daagse workshop (  2 sessies per dag van maximaal 3 uur)
 • waarin ze oefenen met het gedrag dat -gegeven hun problematiek- nodig is om deze problemen duurzaam  te elimineren c.q te reduceren; met permanente (24 uur beschikbaarheid) coaching
 • deelnemers een week-, maand en jaarplanning maken van alle activiteiten (tijdbesteding) die zorg moeten dragen voor ´quality time´voor de relatie
 • deelnemers tot 3 maanden na de workshop per skype met hun relatiecoach de onderling gemaakte afspraken (w.o de tijdbesteding) evalueren
 • omdat meer dan 70% van de (echt) paren die een Relatievakantie achter de rug hebben, na 1 jaar meldt een veel betere relatie te hebben dan er voor

 intensieve relatietherapie en relatieweekend Den Bosch IS NIET

 • het is géén therapie; want er is o.i géén sprake van ” genezen” maar alleen van af te leren en aan te leren (gewenst) gedrag
 • waar jullie relatie-verleden uitgebreid onder de loupe wordt genomen
 • de persoonlijkheid of oordelen daarover vormen geen doel of onderwerp van de workshop
 • het is geen serie van gesprekken -waar tussen- dagen van thuis  huiswerk maken worden gepland

Informatie over de Relatievakantie, de allereerste intensieve relatietherapie van Nederland