Intensieve relatietherapie Amsterdam

Intensieve relatietherapie Amsterdam. Wij googlede “relatietherapeut of intensieve relatietherapie Amsterdam ” en kwamen zo met onze relatieproblemen bij een relatietherapeut (of relatiecoach..what´s in a name!) van Relatievakantie terecht. We wilden persé geen 1 consult per week maar een stevig maar hevig proces. Waarbij we een paar dagen aan de dagelijkse routine zouden kunnen ontsnappen. In een Relatieweekend hadden we meer vertrouwen dan een uurtje per week tussen de bedrijven door. Lees meer over het Relatieweekend( 5 dagdelen, 350 euro)

intensieve relatietherapie AmsterdamHelp, ik zit in een relatiecrisis!

(dit artikel is geschreven door een ex cliënte )

Mijn vriend en ik zijn niet zomaar een /weekje zonder kinderen weg. Nee, we zijn begonnen aan een heuse relatievakantie. Een week lang gaan we in de ontspannende omgeving van Malaga met een relatietherapeut aan de slag. Vijf dagen lang gaan we ons onderdompelen in communicatietechnieken, verwachtingspatronen en ontdekken wat er moet veranderen in onze relatie zodat we beiden blij zijn met dat wat we hebben opgebouwd. Gaan wij hier over een week weg als happy koppel of als nieuwbakken singles? Deze gedachte maakt dat mijn darmen trampoline springen in mijn onderbuik.

klik hier om het hele artikel te lezen

Eerst Online EHBO bij relatieproblemen

In alle anonimiteit en op de raarste momenten hebben we toen eerst onze situatie on line besproken. Individueel en ook samen. Handig..in de tram of bus, in de gym….

Ben je de belangrijkste klant van je partner?

 Loopt je relatie momenteel stroef en raak je door een weekendje ¨quality time¨ alleen maar van de regen in de drup? Dan zijn er andere wegen die je moet gaan bewandelen. Er zijn talloze manieren en wellicht is het noodzakelijk om hierbij hulp te vragen. Maar voordat het zo ver is, kun je ook eens proberen om je lief op een andere manier te bekijken. Stel hem/haar eens voor als een belangrijke klant, zoals je in een werkrelatie ook zo hebben. Hoe zou je dan zo’n periode van frictie aanpakken? Klik hier voor het hele artikel.

Bekijk nu eerst de video over ” Je partner als je beste klant behandelen”

Werkboek bestellen? Klik hier

De Relatietest gaf ons inzicht !

We hadden ieder zo ons eigen beeld van de werkelijkheid. En dat kwam vooral in de ruzies en conflicten in al zijn lelijkheid naar buiten. We hebben -na wat heen en weer gepraat en inbreng van de relatietherapeut van relatietherapie Amsterdam – het advies gevolgd om eerst de on line relatietest te doen. Binnen 1 dag hadden we antwoord op de vraag  ” hoe goed is mijn relatie?”

Klik hier voor de relatietest.

Jouw visie op de relatie!

Via de relatietest ontdek je hoe jij je relatie ervaart.  Vul hem daarom in eerste instantie alleen in

Wel kun je je partner vragen deze relatietest later ook in te vullen. De beide ingevulde vragenlijsten kunnen de eerste aanzet zijn voor een 2 gesprek. Omdat een dergelijk gesprek zonder goede begeleiding gemakkelijk tot nieuwe conflicten kan leiden, is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken.

Als jullie het gesprek liever voeren in aanwezigheid van een onpartijdige derde kunnen jullie het gesprek natuurlijk ook voeren onder begeleiding van ons. Intensieve relatietherapie in de vorm van de Relatievakantie kan jullie namelijk helpen in de kortst mogelijk tijd de relatieproblemen te verminderen.

Na de Relatietest zelf aan de slag met on line hulp om je relatieproblemen op te lossen

We zijn na het doorwerken van het boek en de video´s toen eerst zelf aan de gang gegaan met af en toe wat over en weer gechat, gewhatsapped en gebeld met een relatietrainer/-coach. Waarbij ons opviel dat er relatief weinig werd “omgekeken” naar wat er in de relatie of ons leven was gebeurd. Focus was echt op ” vandaag en de toekomst”. Welk gedrag draagt bij en welk niet!

Wij zaten echt in een crisis situatie van jewelste in onze 10 jaar oude  relatie.

En de “zelfhulp” route liep uiteindelijk toch dood.

We zaten te vast in een patroon van over en weer beschuldigen. Toen hebben we met onze “on line” relatiecoach de mogelijkheden van een relatieweekend of relatievakantie besproken en welke relatietherapeut of relatiecoach van intensieve relatietherapie  Amsterdam de beste match zou kunnen opleveren. Klik hier voor het teamprofiel

Het conflict of de ruzie uitbannen

Een conflict is een verschil van mening waarbij twee of meerdere personen/partijen een doelstelling nastreven of een waarde/opvatting aanhangen die onverenigbaar blijken te zijn en daardoor in botsing komen. 

Zo’n ruzie kan variëren van stemverheffing, langdurig, negeren, schelden tot fysiek geweld. Het leidt tot emotionele schade. In de vorm van afstand nemen(fysiek, emotioneel, seksueel, financieel). Het is dus belangrijk dat je weet hoe uit een conflict komt EN er niet in verzeild raakt.

Wat te doen bij een conflict?

Een conflict heeft een kop en een staart. Het ontstaat ergens door bepaald gedrag en houdt op..door ander gedrag te vertonen.

Je hebt echter invloed op zowel het ontstaan als de wijze van beëindiging. Je kan het dus regisseren. Als je maar weet hoe en wanneer je moet handelen! Niets doen of doodzwijgen (= niet uitzoeken waarom het conflict er is) vergroot de kans op herhaling en schade aan je gevoel voor de ander!

Bekijk nu eerst de video over relatieconflict beheersing

In 3 stappen de ruzie met je partner uit de wereld helpen

1.Herkennen 

Cruciaal in het goed benutten van de effecten van een conflict is dat je herkent dat het voor jou een conflict is. Dit doe je door de ander het zo letterlijk te vertellen. Door feed back te geven;maak duidelijk wat voor gedrag je bij de ander ziet, hoe dat voor jou voelt .

Conflicten kunnen blijvende beschadiging voor de relatie opleveren. Het is daarom nodig dat de redenen voor het conflict goed worden uitgediept. Maar niet op dat moment!

2.Bevriezen

Spreek met elkaar een wekelijks ” spreekuur” af.  Een moment waarop jullie niet gehinderd door wat dan ook, het conflict kunnen doorspreken.Verdaag de bespreking van het conflict naar dit “spreekuur”. Spoel de film terug en probeer door vragen er achter te komen :

a.wat voor de ander de oorzaken waren voor het conflict;

b.wat jullie opvattingen en onderliggende normen of drijfveren zijn om het tot een conflict te laten komen (luister en stel OPEN vragen ; vermijd oordelen en opvattingen in je vragen; onderzoek alleen wat de ander denkt,voelt, verwacht):

c.wat 2 of 3 opties zijn om de verschillen in opvattingen te verkleinen en welke verandering van gedrag dat van jou en je partner vereist; bega daarbij niet de fout om om te kijken naar het verleden maar ontwerp de oplossing alsof je vanaf 0 start;

d.spreek af hoe je e.e.a gaat realiseren

3.Schrijf op wat je afgesproken

Het lijkt kinderachtig, maar net als bij conflicten tussen partijen in oorlog die een wapenstilstand hebben gesloten, zal er op enig moment de neiging bestaan om aan de oplossing van het conflict een andere uitleg te geven. Dan is het goed dat je allebei kunt terugvallen op een gezamenlijke verklaring .

Vragen en doorvragen tot je weet wat er achter het gedrag schuil gaat

De werkwijze van de relatietherapeuten/ relatiecoaches van de intensieve relatietherapie  Amsterdam , is gebaseerd op de socratische vorm van communicatie. Onderstaande video´s gaan onder meer daarover.

Relatievakantie op maat

Dat- de Relatievakantie organiseren- had nogal wat voeten in de aarde vanwege de oppas van de kinderen. Maar daar werd door de relatietherapeut (hij zei steeds dat ze geen relatietherapeuten zijn maar trainers en coaches en dat is ook zo!) goed in meegedacht. Zodat we uiteindelijk een aangepast intensief dagprogramma hadden waarin we toch 2 keer per dag (3 a 4 uur) aan de slag konden. Basis dagprogramma Relatievakantie? Klik hier

Kosten lager dan relatietherapie

Qua kosten schrokken we in eerste instantie wel maar toen we de kostenvergelijking hadden bekeken, hadden we al snel door dat de prijs/toegevoegde waarde verhouding wel in orde was.

Snel resultaat

De ergste relatiepijn is in minder dan 5 dagen mede verholpen door toedoen van de relatiecoaches (relatietherapeuten) van Relatievakantie Amsterdam.

Wij kregen in beeld waar onze foute gedrag zit; hoe we elkaar door een andere vorm van vragen stellen en antwoorden  maximaal inzicht kunnen geven in onze verwachtingen van de ander, gevoelens. Hoe een crisis te hanteren en te voorkomen .

Voor elke situatie wist onze relatietherapeut en relatiecoach weer terug te brengen naar de basisoplossing. Wat de kernproblemen waren in onze relatie. Hoe we tot een betere tijdbesteding konden komen in de rollen die we hebben.  En de relatie tussen de  foute tijdbesteding en het relatieprobleem ontdekte.

Wij hebben in de meerdaagse Relatievakantie in Amsterdam een hele hoop geleerd wat ons jaren lang gelukkiger zal maken met elkaar.

Het resultaat?

Door de relatietherapeut van Relatievakantie hebben we beeld en geluid gekregen over waar onze foute gedrag in zit;

  • hoe we elkaar door een andere vorm van vragen stellen en antwoorden  maximaal inzicht kunnen geven in onze verwachtingen van de ander, gevoelens.

  • Hoe een crisis te hanteren en te voorkomen . Voor elke situatie wist onze relatietherapeut en relatiecoach weer terug te brengen naar de basisoplossing. Wat de kernproblemen waren in onze relatie.

  • Hoe we tot een betere tijdbesteding konden komen in de rollen die we hebben.  En de relatie tussen de  foute tijdbesteding en het relatieprobleem ontdekte.

Relatievakantie in Amsterdam, Malaga of Sevilla

En we hebben ook ontdekt dat Andalusië een prachtig land is waar hard werken en ontspannen goed samen gaan. We gaan er vast nog eens naar toe. Want er is meer dan Malaga! Maar we hebben erg genoten van ons appartement aan zee en de heerlijke tapas.

Nazorg bij intensieve relatietherapie Amsterdam

Na de week Relatievakantie, hebben we nog 3 maanden (1 keer per maand)  Skype evaluatie gehad met onze relatiecoach/ relatietherapeut. De afspraken en doelen die in de Relatievakantie hadden gemaakt  hadden we toen op papier gezet. En we hadden ook een nieuw weekrooster gemaakt (we moesten de eerste 3 maanden minsten 25% meer tijd aan elkaar besteden). De nazorg bestond er vooral uit om na te gaan  of en in welke mate we de afspraken waren nagekomen. En zo niet, waarom en wat er door de “overtreder” aan gedaan ging worden in de komende maand.

Resultaat telt voor intensieve relatietherapie Amsterdam

Relatievakantie (intensieve relatietherapie  Amsterdam) is gespecialiseerd in het oplossen van Relatieproblemen door toepassing van relatie- en gezinstherapie . De cliënt staat bij de relatietherapeuten en relatiecoaches van Relatievakantie centraal, waardoor hij of zij zich gehoord, begrepen,gesteund en welkom voelt. Wij willen resultaat leveren en zijn geen uren-fabriek. Kijken tijdens onze gezamenlijke sessie niet op de klok.
Wij geloven niet in een consult-benadering (uurtje per week naar de relatietherapeut). Wel in elkaar met diepte-interviews opnieuw leren kennen en er zo achter komen wat er van je verwacht wordt. Waarom en wat je aan je eigen gedrag dient aan te passen om het weer leuk te hebben samen.

 Relatievakantie en intensieve relatietherapie Amsterdam

Relatievakantie wil verandering brengen in het gedachtegoed dat relatietherapie ingezet wordt als ‘laatste’ redmiddel. Iedere relatie kent zijn up’s en down’s. Dat is normaal. Toch is het in veel situaties zinvol om in relatietherapie in de vorm van een Relatieweekend te gaan. Bijvoorbeeld voor een boost in je relatie, als er terugkerende ruzies zijn, als de seks niet bestaand is geworden, of als je niet meer weet of je nog bij elkaar wilt blijven. Zowel voor kleine als grote problemen helpt relatietherapie.

Wat is Relatievakantie? Klik hier voor het dagprogramma

Informatie over de Relatievakantie, de allereerste intensieve relatietherapie van Nederland

Hulp nodig van de stad Amsterdam?

Hoe kom je  in contact met een maatschappelijk werker van de stad Amsterdam? Een overzicht van alle instellingen die zich in Amsterdam bezighouden met maatschappelijk werk kunt u vinden op de sociale kaart van de gemeente Amsterdam.

Ook het Sociaal Loket in uw stadsdeel of uw eigen huisarts kan u verder helpen.