Selectie tips relatietherapeut Utrecht

Goede relatietherapeut Utrecht? Je bent op het punt gekomen dat je hulp zoekt bij het oplossen van je relatieproblemen. Geloof in het zelf oplossen van je relatieproblemen is er niet meer.

Wie Is Goed ?

Wie is de allerbeste?

Je woont in Utrecht of omgeving. Je hebt er misschien al wel met je partner over gesproken. Of vrienden. Maar je relatieproblemen zijn gebleven en de oplossing lijkt verder dan ooit. Dus je denkt dan misschien; had ik maar een goede relatietherapeut. Op een gegeven moment google je dan ” goede relatietherapeut”. Of omdat je in Utrecht woont, googlede je “Goede relatietherapeut Utrecht”. Nadat je dat gedaan hebt kreeg je een lijst van wel 20 namen. Namen van een “Goede relatietherapeut Utrecht”. Die allemaal beweren je relatieprobleem te kunnen oplossen.

Hoe kies ik de juiste relatietherapeut in Utrecht?

Maar hoe maak je je keuze. Wat is de echte “goede relatietherapeut in Utrecht”? Wat voor garanties krijg je?

Antwoorden op je vragen

Met dit artikel willen we je helpen om de beslissing te nemen of en met wie je in zee gaat om je relatieproblemen op  te lossen. Om een Goede relatietherapeut in Utrecht te vinden.

Goede relatietherapeut Utrecht

Wat is relatietherapie?

Het enige instrument dat een relatietherapeut heeft is zichzelf. Hij praat met je. Stelt je heel veel vragen. Laat je met elkaar praten. Door elkaar vragen te laten stellen. Geeft je oefeningen en feedback. Alles op een zodanige manier en zo getimed en gecoacht dat je uiteindelijk je relatieproblemen achter je laat. Oh ja…en heeft geen toverstokje.

Je gids in relatietherapieland

Relatietherapie. Ineens moet je je gaan verdiepen in wie of wat je kan helpen met je relatieproblemen. Er is crisis. Wat kan je helpen? We ontdekten dat er veel onbekendheid is met het werk van de relatiecoach of relatietherapie. Maar ook over welke vormen er zoal bestaan.

Verschillende vormen

Traditioneel bestond er in Nederland maar 1 vorm van relatietherapie. De consult therapie. 1 uur per week op bezoek bij je “therapeut” voor een “behandeling”.

Online relatieweekend

 Wij bedachten als eerste de Relatievakantie. Intensieve relatietherapie in combinatie met een micro sabbatical. Toen het
Relatieweekend. En nu de online Relatie Intensive.

De Gids voor relatiehulp

We hebben daarom een gids geschreven over hulp bij relatieproblemen. En hopen dat we daarmee je wegwijs wordt in Relatietherapie land. Zodat je een goede beslissing kan nemen over wie je gaat helpen. En je probleem niet nog groter maar kleiner wordt.

De 8 oorzaken van een relatieprobleem

Naar de oorzaak van relatieproblemen is veel onderzoek gedaan. Onderstaand beschrijven we de 8 meest voorkomende oorzaken van relatieconflicten en waar stellen relatietherapie voor hebben gebruikt om ze op te lossen.

De vijf fasen van een relatie

We onderscheiden 5 fasen in de levensloop van een relatie. Te beginnen met de verliefdheid (alhoewel sommigen dat helemaal niet hebben ervaren) Hoe lang je in één fase blijft, hangt af van het betreffende (echt)paar. Sommige paren gaan nooit door naar de latere stadia vanwege incompatibiliteit of emotionele onvolwassenheid. Omdat elke relatie uniek is, kan het moeilijk zijn om de fasen van een relatie per maand nauwkeurig  vast te stellen. Relatietherapie helpt je om een fase goed af te sluiten en voorbereid een andere in te gaan.

Verbeter je Relatie! Relatieweekend

We Zijn Er Even Niet!

Relatie weekend of relatie intensive is een korte maar intensieve meerdaagse workshop voor paren die hun relatie toekomstbestendig willen maken. Bedoeld om snel, economisch maar wel heel goed relatieproblemen te voorkomen en op te lossen. Op een plek waar je je thuis voelt. Ver weg van de dagelijkse routine en verplichtingen. Synoniemen voor het relatieweekend zijn: relatietherapie weekend, relatievakantie, relatie intensive, intensieve relatietherapie. Een Online relatieweekend van 16 uur? | 300 euro.

Innovatief

Online (relatietherapie) en (online)coaching. Al sinds 2009.  Wij bedachten als eerste de Relatievakantie. Intensieve relatietherapie in combinatie met een micro sabbatical. Toen het Relatieweekend. En sinds 2016 online Relatietherapie. In eerste instantie voor Nederlanders buiten Nederland. Maar door het corona virus nu ook voor Nederlanders in Nederland!

De Basis van een Relatieweekend

Het basis Relatie weekend omvat minstens 4 aanééngesloten dagdelen van 2-4 uur van werken-samen of alleen- aan je relatie. Met een privé/ relatiecoach communicatietrainer. Online of offline. Met als locatie je eigen of gehuurde “vakantiewoning”.

online relatietherapie
Vragen, Antwoorden en Luisteren

Kosten en contact